Hiqni dorë nga alkooli për kaq muaj, nëse dëshironi të keni fëmijë

0
77
Gjigandi

Burrat duhet të heqin dorë nga boza gjashtë muaj para se të përpiqen për një fëmijë, thonë shkencëtarët.

Baballarët duhet të heqin dorë nga alkooli për gjashtë muaj nëse duan të kenë fëmijë, kështu duhet vepruar sipas një studimi të ri, shkruan Daily Star.

Prindërit që duhet të jenë duhet të shmangin pirjen e alkoolit para konceptimit, sipas hulumtimit të publikuar kohët e fundit.

Rreziqet e nënave që pine alkool  gjatë shtatëzanisë janë të njohura, por një studim i ri thotë se baballarët duhet të pushojnë gjithashtu.

Botuar në Revistën Evropiane të Kardiologjisë Parandaluese, shkencëtarët thonë se të dy prindërit duhet të shmangin alkoolin për tu mbrojtur kundër defekteve të lindura të zemrës.

Studimi u bazua në të dhënat e përpiluara nga 55 studime që datojnë nga 1991.

Studiuesit thonë se burrat që pine alkool para se duan të shtojnë familjen, mund të shoqërohen me një rrezik të ngritur prej 44% të problemeve të zemrës.

“Pirja e alkoolit nga prindërit e mundshëm është një rrezik i lartë dhe sjellje e rrezikshme që jo vetëm që mund të rrisë mundësinë e lindjes së fëmijës së tyre me një defekt në zemër, por gjithashtu dëmton shumë shëndetin e tyre”, ka thënë autori i studimeve, Dr Jiabi Qin.

Duke folur për studimin, Dr Qin shtoi: “Ne kemi vërejtur një rrezik gradual në rritje të sëmundjeve kongjenitale të zemrës, pasi konsumi i alkoolit prindëror u rrit.”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu