Presion me vendin e punës por pa diplomë/ Bidaj, opozita dhe e vërteta

1
Gjigandi

Punësimi në administrat është dëshira e çdo shqiptari por problemi qëndron kur e përfiton atë vend punë dhe e mbanë pa të drejtë ose pa pasur arsimin përkatës një rast i till ka rezultuar në Rrogozhinë

Mimoza Bidaj është paguar si drejtoresh e Kopështit në Rrogozhinë edhe pse nuk ka qënë me diplomë në shtet dhe mbi të gjitha diploma nuk korespondonte për kopësht por ka qënë e arsimuar për arsim fillor.

Në këto kushte zonja Bidaj duhet të kthente pagat e përfituara pa të drejtë në këtë pozicion. Dyshime se zonja Bidaj nuk ka kryer as shkollën e drejtorave një kusht për cdo drejtues të arsimit.

Por hije dyshimi ka edhe mbi formën e përfititmit të diplomës pasi shkolla private e përfituar nuk ka një reputacion fort të besueshëm dhe të Kristalt mbi meritokracinë. Dhe sikur mos të mjaftonte kjo shtetasja është bërë drejtoresh e Kopështiti pa procedur konkurimi.

Me date 14.09.2023 , znj.Mimoza Bidaj i është komunikuar, lirimi nga pozicioni i Drejtoreshës së Kopshtit Rrogozhinë duke kaluar në pozicionin e edukatores përsëri jasht profilit që ajo ishte arsimuar.

RonaTyra

Ndërkohë Bashkia Rrogozhine ka shpallur më datë 02.10.2023 procedurat për vendin e lire të punës “Drejtor” Kopshti.

Ky epsod dhe tentativat e ish- drejtoreshës për të qendruar nw karrigen e saj duken si një episod në filmin komik të Volodymyr Zelensky.

Ish-aktori dhe komediani Volodymyr Zelensky, luajti rolin e Vasiliy Petrovich Goloborodko.

Pasi kishte fituar shumicën dërmuese të votave kundërshtari i Zelenskit nuk dilte nga zyra që ti linte postin, duke u mbajtur me dhëmb pas kontestimeve boshe por (ish-presidenti) në film më pas u nxorr me forcë nga zyra.

Ndërkohë Bidaj nën  projeksionin politik  të opozitës kanë vijuar  presioni  dhe sulmet ndaj kolegeve të tjera

1 Koment

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu