Zakonet që duhet të miratoni sot për të ndaluar Alzheimerin

0
16
Gjigandi

Alzheimer vret më shumë njerëz sesa kanceri i gjirit dhe kanceri i prostatës i kombinuar.

Në vend që të përqendrohet në parandalimin e Alzheimerit, komuniteti mjekësor vendos theksin në ngadalësimin e përparimit të sëmundjes pas fillimit të barnave dhe terapisë.

Nëse e kuptoni vërtet çmendurinë, atëherë mund të ndryshoni stilin e jetës tuaj për të mbrojtur trurin tuaj nga rënia konjitive para se të ndodhë.

Sipas Shoqatës së Alzheimerit: “Demenca është një term i përgjithshëm për një rënie të aftësisë mendore mjaft të rëndë për të ndërhyrë në jetën e përditshme… Demenia nuk është një sëmundje specifike”.

Demenca karakterizohet nga dëmtimi i të paktën dy prej këtyre funksioneve mendore:

Kujtesa

Komunikimi dhe gjuha

Aftësia për t’u përqëndruar dhe kushtuar vëmendje

Arsyetimi dhe gjykimi

Perceptimi vizual

Demenca është një sëmundje progresive, që do të thotë se përkeqësohet ndërsa përparon. Mund të fillojë duke harruar se ku i keni vendosur çelësat dhe mund të shndërrohet në harrimin e të afërmve tuaj ose duke harruar të hani.

Sëmundja shkakton dëme në qelizat e trurit dhe ndërhyn në komunikimin qelizor, shkruan Daily Health Post. Kjo ndikon në të menduarit, gjykimin, lëvizjen, sjelljen dhe ndjenjat.

Faktorët e rrezikut për çmenduri përfshijnë:

Lëndimet në kokë

Funksioni i dëmtuar i tiroides

Depresion

Aktivitet i ulët fizik

Trashje

Dieta e dobët dhe mungesat e vitaminave

Disa ilaçe

Kolesterol i lartë

Presioni i lartë i gjakut

Diabeti

Përdorimi i alkoolit

Pirja e duhanit

Pleqëria

Historia familjare e sëmundjes së Alzheimerit

Nëse e gjeni veten në këto kategori të faktorëve të rrezikut, ndërmarrja e hapave në parandalimin e Alzheimerit tani mund të përmirësojë funksionin njohës në moshën më të vjetër.

Njoftime falas, njoftime pune

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu