Pesëdhjetë e pesë vjet nga lindja e Nutella, kompania ”Ferrero” nxjerr në treg biskotat e para të mbushura me krem lajthie ndër më të famshmet dhe më të dashurat në botë.
Ata janë biskotat e reja Nutella, të gatshme për t’u ulur në raftet e supermarketeve në fillim të nëntorit.
”Biskota me Nutella, kombinon brishtësinë dhe brishtësinë tipike të biskotave me shijen dhe strukturën e Nutella, e cila përfaqëson 40% të produktit. Brumi përgatitet me përbërës të zgjedhur si miell gruri dhe kallami i sheqerit’’, nënvizoi kompania ”Ferrero”.
Biskotat Nutella prodhohen në fabrikën Balvano, në provincën e Potenza, ku ”Ferrero” ka investuar mbi 120 milionë euro për një linjë prodhimi ad hoc.
Biskotat e reja u prezantuan në prill në Francë dhe qëllimi i Ferrero është që t’i tregtojë ato në të gjithë tregun europian.
Kompania bëri testime për 10 vjet para se të vendoste t’i nxirrte në shitje.