Keni dhimbje gjiri? Ja kur duhet të shqetësoheni dhe t’i drejtoheni mjekut

0
63
Gjigandi

Ekzistojnë lloje të ndryshme të dhimbjes në gji, por le të shohim se kur duhet të shqetësoheni dhe të kontaktoni mjekun tuaj për të marrë më shumë informacion.

Shumë shpesh gratë vuajnë nga dhimbja në gji, por faktori që shkakton këtë dhimbje mund të ketë shumë kuptime.

Ka shumë sëmundje që lidhen me dhimbjen e gjirit, por jo të gjitha ato mund të lidhen me kancerin e gjirit, shpesh rrjedh edhe nga një ndryshim i thjeshtë hormonal.

Sëmundjet që mund të gjurmohen përsëri në dhimbjet e gjirit, sipas Spitalit Kërkimor Humanitas janë këto: Sindroma premenstruale, Sinusit fibrozistik, Kanceri i gjirit.

Është një listë e zvogëluar, dhe është gjithmonë mirë të konsultoheni me mjekun tuaj në rast dhimbjeje, për të thelluar motivimin.

Për dhimbjen, është e mundur që të na jepen ilaçe anti-inflamatore, është gjithashtu e mundur të bëjmë kompresa me akull, por shpesh mjafton të adoptosh reçipeta të madhësisë së saktë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu