Çfarë duhet të dini kur zgjidhni një probiotikë?
Një ekspert integrues i shëndetit i cili ka autorizuar 18 libra dhe broshura, thotë se ekzistojnë shumë ide të gabuara për probiotikët, transmeton lajmi.net.
Miti # 1: Kosi dhe ushqime të tjera të fermentuara janë burime të mjaftueshme të probiotikëve. Do të dëshironi t’i përfshini këto në dietën tuaj, sepse ato ofrojnë një bazë të shkëlqyeshme.
I NGJAJSHËM
ALKOOLI I TEPËRT PËRGJATË VITIT TË RI MUND TË SHKAKTOJË KËTO SËMUNDJE
Por shanset janë që nuk do të merrni mjaftueshëm probiotikë për të shijuar përfitimet e plota shëndetësore.
Nëse qëllimi juaj është të rritni marrjen e probiotikëve tuaj gjatë dietës, gjithashtu duhet të ushqeni bakteret e dobishme me fibra prebiotike të tretshme. Burime të mira janë fasulet, bananet dhe artichokes.
Miti # 2: Sa më i lartë të llogariten probiotikët në etiketë, aq më i mirë është produkti. Shumë njerëz besojnë se nëse është forcë shtesë, duhet të jetë më mirë.
Kjo ndodh rrallë me probiotikët, sepse kaq shumë faktorë që ndikojnë në cilësinë e tyre, nga lloji i sojës së përdorur dhe procesi i prodhimit deri tek paketimi dhe stabiliteti.
Miti # 3: Të gjitha sojet probiotike janë krijuar të barabarta, shkruan Alternative Medicine. Ju duhet të vlerësoni se çfarë bën secila shtresë në krahasim me qëllimet tuaja shëndetësore, sepse çdo sasi probiotike ka përfitime të ndryshme.
Shikoni për një shumëllojshmëri të sojeve, në krahasim me produktet e tendosjeve të vetme, të cilat kanë si synim nevojat tuaja specifike. Për shembull, Hyperbiotics ka disa formula specifike, përfshirë ato të dizajnuara për nënat, fëmijët, menaxhimin e peshës ose për njerëzit mbi 50 vjeç.
Miti # 4: Probiotikët më të efektshëm janë të shtrenjtë dhe duhet të jenë në frigorifer. Kohë më parë, por jo më. Tani probiotikët në frigorifer shihen se kanë një stabilitet të dobët ose inferior. Ftohja plus nuk është e përshtatshme.
Gjithmonë zgjedhni suplemente të pastra me përbërës të pastër.