Embëlsirë e shpejtë me dredhëza: Për një orë, e gatshme për servim

0
Gjigandi

Kjo është një recetë jashtëzakonisht e shpejtë dhe shumë e shijshme.

Përbërësit: 

Gjysmë kilogrami dredhëza
5 lugë sheqer
2 gota miell
2 lugë çaji pluhur pjekje
2 lugë sheqer
3/4 lugë çaji kripë
Gjysmë filxhani krem

Receta për kremin vijon kështu:

Gjysmë filxhani krem i rëndë
3 lugë sheqer
Gjysmë luge çaji ekstrakt vanilje
1 lugë çaji limon i freskët i integruar

RonaTyra

Përgatitja:

Përzieni dredhëzat me 3 lugë sheqer dhe ftohni për 30 minuta. Ngroheni furrën në 400 gradë. Miellin së bashku me pluhur pjekje, sodë buke, 2 lugë sheqer  të mbetur dhe kripë. Shtoni kremin dhe përzieni derisa të kombinohen. Vendoseni përzierjen në një pjatë katrore 8 inç dhe piqeni atë deri në 20 minuta.

Hiqni pastaj masën e pjekur dhe vendoseni për ta ftohur. Pritni në 6 pjesë. Pastaj kremin dhe zbukurimet tjera i keni në dorën tuaj. Do të bëhet edhe më e shijshme sikur të vendosnit edhe më tepër dredhëza dhe krem.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu