Kjo mbase është edhe surpriza më e madhe e studimeve të reja, duke pasur parasysh supozimet që mund t’i bëjë dëm zemrës
Mirëpo, sikur edhe avokadoja, me të cilën gjithashtu rekomandohet të jemi të kujdesshëm, lëkura e pulës përmban yndyra të pangopura të cilat janë të dobishme për zemrën.
Ato ndihmojnë në uljen e shtypjes së lartë të gjakut dhe kolesterinës së keqe, por i rregullon edhe hormonet.
Nuk ka dallime në kalori
Një porcion me lëkurë pule ka vetëm 50 kalori më shumë se porcioni të cilit ia keni hequr lëkurën.
Prandaj, nuk ka arsye që ta shmangni për shkak të frikës se do të fusni kalori të tepërta apo do të shtoni peshën e trupit.
Është aromatike
Mishi i cili e ka lëkurën nuk jeni të detyruar t’i qitni kripë apo çfarëdo shije.
Kjo është gjë e mirë, sepse është me rëndësi të shmanget konsumimi i tepërt i kripës, e cila ka efekt negativ në shëndet.
Pengon thithjen e vajit
Kur mishin e pulës e përgatitni në temperaturë të lartë, ajo mund të thitë shumë vaj. Lëkura është aty si barrierë, përkatësisht i gjithë vaji mbetët në lëkurë, andaj mishi nuk e thith.
Megjithatë, nëse shmangni të hani lëkurën e pulës, hiqeni nga mishi vetëm kur e keni në pjatë, jo para pjekjes apo zierjes.
Vërejtje: Duhet të jeni të matur dhe të hani në sasi të mëdha çdo ditë.
Lëkura e pulës përmban më shumë thartira omega-6 në krahasim me thartirat e yndyrshme omega-3, prandaj në këtë mënyrë mund t’i përshtatet zhvillimit të përflakjeve në organizëm.