Mënyra më e mirë për të konsumuar limonë është që të jenë të ngrirë dhe të hahen bashkë me lëkurat e tyre.
Mjafton që t’i lani mirë, pastaj t’i vendosni në një qese të mbyllur dhe t’i fusni në ngrirje.
Prisni derisa të ngrihet krejtësisht dhe më pas ndajeni me një thikë. Pas kësaj, lëkurën që keni ndarë mund ta përdorni për çdo lloj ushqimi që dëshironi.
Përbërësit që janë zbuluar në lëkurën e limonit janë qindra herë më të shëndetshëm se Adriamycin, një ilaç që përdoret në kimioterapi.
Por më së shumti njerëzit marrin vetëm pjesën e brendshme të limonit, duke hedhur pjesën më të mirë të saj. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, atëherë duhet të dini se lëkura e limonit rregullon pH në gjak duke promovuar shëndetin optimal.
Gjithashtu ndikojnë në presionin e gjakut dhe kanë efekte kundër depresionit, si dhe eliminojnë frikën e ankthit apo nervozizmit.