Përbërësit
10 domate qershi
8 fletë borzilok
250 gr Mocarela
4 feta bukë
4 kokrra ullinj të zinj
rigon
1 thelpi hudhër
vaj ulliri (ekstra i virgjër)
kripë
Përgatitja
1-Për përgatitjen e këtyre brusketave, si fillim vendosini në një tigan me zjarr të ulët fetat e bukës duke i thekur, por jo deri në momentin që ato të thahen.
2-Më pas, me thelpinë e hudhrës, lyeni bukën, duke e kaluar hudhrën disa herë sipër bukës.
3-Në një tas, hidhni domatet qershizë, që më parë i keni prerë në katërsh. Shtojini djathin mozarella, të cilin e keni prerë në kubikë të vegjël, shtojini kokrrat e ullinjve, rigonin, kripën, gjethet e borzilokut të prera në copa të vogla dhe në fund vaj ulliri. Përziejini mirë të gjithë përbërësit.
4-Me ndihmën e një luge, hidhni sipër bukës të gjithë përbërësit që përgatitët pak më parë dhe në fund shtojini sipër pak vaj ulliri.
5-Brusketat kapreze janë gati për t’u servirur.