Si të mbroheni nga hajdutët: Vendi i parë që ata e kontrollojnë kur futen në shtëpinë tuaj

0
5
Gjigandi

Sipas hulumtimeve, dimri është sezona kur ndodhin më shumë vjedhje.

Netët e gjata e të errëta janë të përshtatshme për hajdutët të cilët do ta shfrytëzojnë çdo mundësi për t’jua marrë gjërat e vlefshme që i keni.

Dhe është koha kur duhet të kujdeseni ekstra kur e lini shtëpinë vetëm – e posaçërisht në mbrëmje.

Mbyllja e dyerve dhe dritareve është qartazi hapi i parë që duhet ta bëni, por gjithashtu duhet t’i mbani gjërat e vlefshme larg pamjes nga dritaret.

Edhe sistemet e alarmit janë efikase.

Por, ku duhet t’i fshihni gjërat e vlefshme që i keni brenda shtëpisë?

Ekspertët thonë se familjet duhet të shmangnin fshehjen e gjërave të vlefshme në dollapët dhe raftet e dhomës së ndejës, në tigan dhe në kasaforta të mbyllura që nuk janë të siguruara në muri apo në tokë – pasi që këto janë vendet të cilat më së pari i kontrollojnë hajdutët.

Në vend të këtyre, gjërat e vlefshme mundohuni t’i fshihni në produkte të kuzhinës (për shembull në paketime të pastave), në kuti të lodrave të fëmijëve, etj.

Hajdutët kanë bërë vet të ditur se dhomat e fëmijëve janë hapësira që rrallëherë futen, duke e konsideruar këtë akt si “rregull të pashkruar”.

Lërja e ditës ndezur, kamerat e sigurisë dhe mbyllja e dyerve e dritareve janë opsione të mira për t’i parandaluar vjedhjet.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu