Mund të jetë vetëm një arsye se pse aknet nuk largohen

0
17

Nëse ndjeni që i keni provuar të gjitha produktet e akneve dhe asgjë nuk ka funksionuar, atëherë mund të jetë për shkak se nuk keni ‘akne tradicionale.’

Ajo se çfarë keni mund të identifikohet si akne, që mund të quhes si ‘puçrra kërpudhore’. Edhe pse duken të njëjta me aknet e tjera ato nuk janë dhe duhet të trajtohen ndryshe.

Çka i shkakton ‘puçrrat kërpurdhore’. Është një infeksion i shkaktuar për shkak yndyrës së tepër që keni në fytyrë por edhe në flokë.

Kur kemi pyetur Dr. Gross se pse krijohet këto akne, ai ka shpjeguar “Tipat e fytyrave me yndyrë mund të kenë më shumë gjasa për të pasur puçrra kërpurdhore”. Mirëpo, ka edhe faktorë ambientalist si p.sh nxehtësia dhe lagështia të cilat mund të shkaktojnë infeksion, e sidomos për ata persona që djersiten më shumë’

Dermatologët shpjegojnë se këto puçrra nuk janë për shkak hormoneve dhe bakterieve edhe pse duken të tilla, madje as edhe nuk mund të konsiderohen si akne.

Po ashtu, akne të tilla dalin më shpesh lartë në shtëpinë dhe në gjoks. Ndërsa, të gjitha llojet e tjera të puçrrave nuk janë ‘puçrra kërpurdhore’, këto të fundit ju japin një ndjenë të kruarjes.

Për të i menaxhuar këto akne duhet të përdorni pastrues për trup me përmbajtje të acidit salicik.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu