Gratë më të forta janë ato që jetojnë çdo ditë me ankth

0
28
Gjigandi

Ajo është e fortë, sepse është në betejë të vazhdueshme me ankthin e saj. Ajo i thotë vetes se është e dobët. Nuk duhet të flasë. Nuk duhet të dalë nga shtrati. Disa ditë, ajo dëgjon gjithçka që i thotë zëri i saj. Por ditë të tjera, gjen fuqinë për ta injoruar atë. Gjen forcën për të lënë dhomën e saj. Bisedon. Qesh. Është e fortë, sepse ajo tregon veten, madje edhe kur dridhet.

Ajo flet, edhe kur e ka zërin e thyer nga dhembja. Mban frymë, madje edhe kur ato frymë është e lëkundshme. Do të ishte e lehtë për të që të anulojë planet me miqtë e saj, të refuzojë takimet, të kapërcejë mësimet, të sëmuret për punë dhe nganjëherë e bën atë. Ndonjëherë, ideja për të qenë afër njerëzve është shumë për të. Por shumicën e kohës, ajo bën atë që duhet të bëjë. Ajo e fik orën e saj të alarmit. Bën një dush, vishet dhe ndez botën. Natyrisht, ajo tërhiqet gjatë gjithë ditës.

Edhe gjëja më e vogël mund të bëjë që centimetri të luajë. Një mesazh nga dikush që nuk e priste. Një e-mail të cilit nuk di se si t’i përgjigjet. Një vështrim i çuditshëm nga një nga kolegët e saj ose një djalë. Ajo vuan nga vetëdija e vazhdueshme, por ajo e hedh poshtë atë. Injoron mënyrën se si ajo mendon se të gjithë e shohin, e gjykojnë dhe përpiqet të jetojë jetën e saj.

Ajo përqendrohet në atë që ka rëndësi, në atë që ajo mendon për veten e saj. Ajo refuzon të lejojë që ankthi të kontrollojë jetën e saj. Ajo nuk i lë mendimet e saj të errëta të kapërcejnë ato pozitive. Ajo është e motivuar të jetë personi më i mirë që mund të jetë. Ndonjëherë, ankthi i saj e bën atë të ndjehet e dobët dhe e brishtë, sikur ajo nuk meriton të ndërveprojë me njerëz të tjerë. Por edhe nëse ndihet inferiore, kjo është padyshim larg nga e vërteta. Ajo është një luftëtare. Është e fortë. Pse nuk duket?

Ajo përpiqet shumë. Ajo angazhohet aq shumë dhe më në fund arrin të largohet. Ajo gjithnjë shqetësohet për atë që ajo thotë, sepse nuk dëshiron të dëmtojë askënd, ajo shqetësohet për atë që vesh, sepse ai nuk dëshiron të paraqitet për personin që nuk është. Kjo është arsyeja pse ajo është vazhdimisht duke mësuar diçka, gjithnjë është në rritje. Çdo ditë dhe çdo moment.

Sigurisht, ka raste kur vuan nga pengesa. Kur ajo nuk thotë një fjalë të vetme për orë të tëra. Kur ajo qëndron me pizhame dhe nuk dëshiron të flasë me askënd, por ka raste të tjera kur ajo gjen guximin të thotë mendimin e saj. Kur ju mbeteni të habitur nga guximi i saj.

Ajo ndoshta nuk e kupton, por vajzat me ankth janë vajzat më të forta në botë, sepse ato kurrë nuk kanë një minutë paqeje. Sepse ato janë gjithmonë në vështirësi dhe gjithmonë fitojnë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu