Në kohë të këtilla kur duket se e gjithë bota është duke jetuar në pasiguri, është mirë të fillojmë të kthehemi prapa te rrënjët tona.
Meqenëse shumica e njerëzve po qëndrojnë në karantinë, duke punuar nga shtëpia dhe duke jetuar në kushte jo të zakonshme, është mirë që ta shfrytëzojmë këtë kohë të lirë për të investuar në ndërtimin e diçkaje nga fillimi.
Hanna Sarangan, shefe e kuzhinës dhe këshilltare në biznesin e ushqimit, së fundmi ka deklaruar se “rritja e ushqimit në shtëpi është aftësi bazë e mbijetesës”, dhe koha nëpër të cilën po kalojmë aktualisht na e kujton një gjë të tillë, më shumë se kurrë.
Sarangan rekomandon ta shfrytëzojmë kohën në izolim duke filluar ngadalë me mbjelljen e farave të bimëve të ndryshme, të cilat më pasi mund t’i përdorim në gatim.
Nëse kurrë më parë nuk keni mbjellë ushqime, atëherë preferohet të filloni nga ato më bazike.
Shumica e përbërësve të cilët i përdorim në baza ditore, mund të rriten pa pasur nevojë për hapësira të mëdha të kopshtit.
Këto janë disa ushqime të zakonshme të cilat mund t’i mbillni në një gotë ose vazo të vogël me ujë, e të cilat iu ndihmojnë t’i ulni shpenzimet nëpër dyqane.
1. Lakra kineze e njohur si “Bok Choy”
2. Lakra e thjeshtë
3. Karotat
4. Selino
5. Kopra
6. Hudhrat
7. Qepa e gjelbër
8. Preshi
9. Sallata jeshile
10. Borziloku
Tani është koha e përkryer t’i shtrirë kufijtë dhe imagjinatat tona, duke provuar eksperimente të reja dhe duke ndërtuar diçka që na bënë të ndihemi krenarë me veten.
Rritja e dashurisë për kopshtarinë është një veprim që do t’ju ushqejë për një jetë të tërë.