Universitetet nuk arrijnë të luftojnë racizmin në shkolla

0
33

Një hetim nga Komisioni i Barazisë dhe të Drejtave të Njeriut (EHRC) zbuloi se rreth një e katërta e studentëve etnikë të pakicave, përfshirë studentë të bardhë jo britanikë, thanë që ata kishin përjetuar ngacmim racor që nga fillimi i kursit të tyre.

Nga ata, studentët e zinj raportuan shkallën më të lartë të ngacmimit racor (29%), e ndjekur nga studentët aziatikë (27%) dhe studentë të përzier / të tjerë (22%). Ndërkohë, 9% e studentëve britanikë të bardhë thanë se kishin përjetuar ngacmim racor, duke përfshirë ndjenjat anti-angleze, anti-uellsiane dhe anti-skoceze, shkruan “The Guardian”, përcjellë Indeksonline/

Raporti, Tackling Haracment Racial: Në universitete gjithashtu zbuloi se 8% e të gjithë studentëve të anketuar pësuan ngacmim racor në gjashtë muajt e parë të vitit të fundit akademik, i cili arriti në rreth 180,000 studentë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Një e treta e atyre thanë se raportuan incidente raciste në universitetin e tyre, ekuivalent me 60,000 studentë në të gjithë vendin. Megjithatë, një studim i veçantë i 141 universiteteve nga organi gjeti vetëm 920 ankesa zyrtare për racizëm nga studentët dhe stafi i regjistruar midis shtatorit 2015 dhe shkurtit 2019. Nga këto, 560 ishin bërë nga studentët, ekuivalent me vetëm rreth 80 ankesa çdo gjashtë muaj.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu