Ndrysho zakonet dhe bëhu më produktiv, 10 këshilla

0
Gjigandi

1. Meditoni

“Unë filloj ditën e punës me një meditim 10 minuta në mëngjes – i ulur në heshtje – si një mënyrë për të mbështetur veten dhe për t’u përgatitur për ditën përpara. Heshtja më ofron një perspektivë të qartë dhe më ndihmon të përgatitem më mirë për sfidat e shumta që do të përballen pa dyshim gjatë ditës”, thotë Mark Frohnmayer, president dhe themelues i “Arcimoto”, kompani krijuese e automjetit elektrik FUV (Fun Utility Vehicle).

2. Zhvilloni marrëdhëniet personale.

“Face time ende ka rëndësi dhe nuk po flas për FaceTime përmes iPhone. Biseda reale përballë njëri-tjetrit dhe marrëdhënie të vërteta kanë rëndësi, sidomos në nivelin e CEO-ve dhe sidomos në moshën dixhitale e oraret e zëna çdo ditë për të zhvilluar marrëdhënie përmes takimeve.

Mesazhi vjen nga Shawn Singh, Drejtor i Përgjithshëm i “VistaGen Therapeutics”, një kompani farmaceutike në fazën klinike që zhvillon ilaçe të gjeneratës së re për depresion dhe sëmundje të tjera të CNS. Kompania aktualisht bashkëpunon me Institutin Kombëtar të Shëndetit Mendor të SHBA.

3. Gjeni zgjidhje për punonjësit që shkojnë në rrugën e gabuar 

“Çdo kompani e suksesshme – startup, kompani e mesme ose korporatë e madhe – është ndërtuar nga njerëz që kujdesen dhe fokusohen në rezultate. Ndonjëherë, nëse nevojitet një ndryshim në drejtim, punonjësit mund të përfundojnë në një rrugë të vështirë për ta dhe që e kanë të vështirë të vetë-korrigjohen. Ata nuk janë në gjendje të ndalojnë dhe thjeshtë të bëjnë atë që mendonin se duhet të bënin fillimisht dhe të rifokusonin energjinë e tyre në një mënyrë të re.

Si udhëheqës, për të siguruar që punonjësit të kenë sukses, abstenimi është çelësi për t’i ndihmuar ata të kalojnë marshin. Kjo do të thotë pranim, falje dhe përkrahje – dhe lehtësim i tyre nga çdo faj apo barrë që mund të kryejnë. Kjo i ndihmon punonjësit të pastrojnë ndërgjegjen e tyre në mënyrë që të lëvizin lirshëm përpara në drejtimin e duhur për kompaninë. Punonjësit kryesorë shpesh mundohen ose shqetësohen se nuk po arrijnë përsosmërinë në sytë e menaxhimit. Udhëheqësit e mirë japin një dorë për të fuqizuar këta punonjës për të shkuar përpara”, thotë Melilla Burstein, bashkëthemeluese dhe VP ekzekutiv i “Ra Medical Systems”, e cila filloi në vitin 2002 për të dizajnuar, zhvilluar dhe komercializuar “laser excimer” për trajtimin e sëmundjeve dermatologjike dhe kardiovaskulare.

4. Përfshini shtrirjen në rutinën tuaj të punës

“Vitin e kaluar fillova të ushtroja dhe të dilja rregullisht. Përtej kohës time në palestër 3-4 herë në javë, unë gjithashtu mbaj pajisjet e stërvitjes në zyrë për të ndërtuar stërvitje të rregullta në ditën time të punës. Nëse jam në një takim me video, unë ende mund të përdor një top lacrosse për të shtrirë muskujt e këmbëve. Kam vërejtur qe këto ushtrime gjatë gjithë ditës më japin energji shumë të nevojshme, sidomos pas drekës. Mendoj se kam përmirësuar të menduarit tim më të mirë duke lëvizur. Para një programi të rregullt stërvitje, mendova se nuk kisha kohë, por tani e kuptoj se stërvitja më jep më shumë kohë. Jo vetëm që mund të përshtatet në orarin tim, por një orë ushtrimesh më jep deri në tre orë shtesë energjie. Ky është menaxhimi më i mirë i kthimit të Invesimit (ROI) që kam gjetur”, thotë Chis Husong, drejtor i shitjes dhe marketingut të “Elixinol”, një nga shpërndarësit më të mëdhenj të shitjes me pakicë të naftës së kërpit në 40 vende me rreth 110% rritje të të ardhurave gjatë vitit të kaluar.

5. Përgjigjuni në çdo e-mail

“Gjatë ditës, mund të marr qindra e-mail, dhe u përgjigjem çdonjërit prej tyre. Shumicën e rasteve kthej përgjigje në email vetëm për mirësjellje dhe për të nxitur marrëdhëniet me njerëzit. Por, kur i përgjigjem çdo email-i, unë duhet të lexoj mesazhin. Çfarë fillon si një email i ftohtë mbrapa mund të çojë në një partneritet pune të gjatë në karrierë”, thotë David Yu, bashkëthemelues dhe CEO i “ECOMI”, një kompani blockchain me rreth 2 milionë dollarë fonde dhe një duzinë partnerësh të markave të njohura.

6. Kategorizoni punën tuaj në prioritete

“Nga takimet me drejtuesit e markave deri te prodhimet e plota, nuk e di kurrë se si do të jetë java në vazhdim. Ndaj, është e pamundur të krijoj një rutinë ku kontrolloj email-et e mia duke pirë lëngun jeshil në mëngjes. Në vend që të shqetësohem sa herë që rutina ime ndryshon, unë kategorizoj gjithë punën time në katër prioritete kryesore dhe i mbush ato me blloqe në orarin tim rreth takimeve më të mëdha dhe nëse kam vetëm një orë kohë në kompjuterin tim gjatë ditës, merrem me nënshkrimin dhe dërgimin e kontratave dhe planifikimin e fushatave. Duke e trajtuar orarin tim si një mister gjithnjë në ndryshim, ende mund të qëndroj i organizuar pa shmangur një seancë pasdite me një klient”, thotë Libby Biason, themelues dhe CEO i “Ent! Marketing”, një agjenci moderne e marketingut që lidh markat shumë milionë dollarësh duke përfshirë Samsung, Visa dhe YouTube me audiencën e tyre, përmes fushatave argëtuese dhe muzikore.

7. Jepi vlerë çdo dite

“Do të marr gjithmonë të rejat e fundit mbi muzikën në mëngjes dhe mbrëmje. Kur jam duke nisur makinën, kam gjithmonë muzikë. Nëse jam në metro, do të lexoj titujt e fundit të lajmeve. Shpesh nuk kam kohë për të lexuar lajmet ose për të dëgjuar podkastet për kënaqësi, por duke dyfishuar kohën time të heshtur, ende mund të kënaqem me bisedat e drejtimit pa shkurtuar orët e punës. Si sipërmarrës, mendoj se është e rëndësishme të rishikoni zhvillimet në industrinë dhe lajmet, por mund të jetë e vështirë të përshtatet me orarin tim të mbushur tashmë. Prandaj, koha ime e udhëtimit të përditshëm është koha për të dëgjuar, përthithur dhe përpunuar të reja dhe informacione të ndryshme”, thotë Jomari Peterson, themelues dhe CEO i Rrjetit të Rezervave Dixhitale, një sistem monetar që merr përgjegjësinë të mbyllë hendekun në financimin e paplotësuar përmes një dizajn kriptiko-ekonomik që vepron në 74 shtete dhe bashkëpunon me mbi një duzinë organizata të të drejtave të njeriut në të gjithë botën.

8. Filloni ditën me yoga

“Si një sipërmarrëse femër, e kuptoj se sa stresuese është të drejtosh një kompani, prandaj filloj ditën duke bërë yoga. Më përqendron dhe lejon që lëngjet e mia krijuese të rrjedhin, pastaj i kontrolloj emailet dhe mbërthehem në lajmet e industrisë, të gjitha duke u kujdesur për gjashtë fëmijët e mi. Ndërsa fillon dita ime, janë të ndaluara … telefonatat, takimet dhe udhëtimet. Përpiqem ta prek bazën me punonjësit e mi për të siguruar që të gjithë janë në të njëjtin drejtim dhe të bëj çdo rregullim për të ndihmuar që kultura e kompanisë të jetë miqësore dhe tërheqëse, të punoj shumë çdo ditë. Motoja ime gjithmonë ka qenë “Humbja nuk është një opsion”. Unë besoj në këmbënguljen dhe kontrollimin e egos time dhe kjo gjithmonë ka funksionuar për mua”, – thotë Elisabeth Stavola, presidente e “MPX Bioceutical Corp”., një kompani e integruar vertikalisht në industrinë e kanabisit, me një gjurmë të zgjeruar në Maryland, Massachusetts, Nevada dhe Arizona.

9. Forconi drejtimin tuaj

“Një nga leksionet e hershme që mësova në marinë ishte rëndësia e fuqizimit të liderëve për të marrë vendimet e tyre pa e ndierë nevojën për një konfirmimim përfundimtar nga sipërmarrësi apo CEO. Ne jetojmë në një botë dinamike dhe në ndryshim, dhe e kam bërë zakon të fuqizoj udhëheqësit në organizatën time për të vepruar shpejt dhe për të bërë gjënë e duhur për të mbështetur anëtarët tanë. Anëtarët e vlerësojnë këtë qasje dhe punonjësit tanë punojnë gjithashtu”, thotë Cutler Dawson, president dhe CEO i Unionit të Kredive Federale të Marinës, që ka më shumë se 8 milionë anëtarë.

10. Përqendrohuni në sjellje, jo në përvoja

“Unë kam një zakon kur punësoj, promovoj dhe ndërtoj ekipet, duke u përqendruar në qëndrimin dhe aftësitë mbi përvojën. Njerëzit, të cilët janë të zgjuar dhe të motivuar janë shumë më efektivë dhe më ndikues se dikush që ka bërë të njëjtën punë për 10 vjet dhe është i vetëkënaqur. Kjo qasje është një fitore për të gjithë – për kompaninë, ekipin dhe punonjësin”, – thotë Dan Goldsmith, president i “Instructure”, një kompani teknologjie software-as-a-service (SaaS) që ka lidhur miliona instruktorë dhe nxënës në më shumë se 4,000 institucione arsimore dhe korporata në nivel global.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu