Ligji i vetëm të cilin mbretëresha e Anglisë mund ta shkelë sa herë që të dojë!!!

0
1
Gjigandi

Nëse në evente zyrtare, mbretëresha Elisabetë duhet të shkojë me shofer, brenda pronave të saj, monarkja ka leje që të t`I japë vetë makinës.

Elisabeta i jep makinës prej 70 vjetësh tashmë, megjithatë në jetën e vet nuk ka bërë kurrë testim patente.

Ajo merr vesh nga makinat, dhe në kohën e Luftës së Dytë Botërore, ka marrë trajnime per mekanike.  

Por nuk ka pasur nevojë të bëjë kurs zyrtar e të japë “provim“.

Mbretëresha është I vetmi person të cilit I lejohet të ngasë pa patentë. Ky është në fakt i vetmi ligj të cilin ajo ka leje ta shkelë sa të dojë.

Në librin e tij të kujtimeve,”For the Record”, ish kryeministri britanik David Cameron thoshte se mbretëresha e kishte zakon të ngiste makinën në pronën e saj në Balmoral me një shpejtësi të “ frikshme“.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu