Gjithë bota dëshiron që ajo të jetë kryetare e çdo shteti: Dama e krijuar nga forca dhe mençuria!

0
18

Jacinda Ardern është gruaja e cila jep përshtypjen që tek ajo nuk ka asnjë qelizë të pafuqishme

Kryeministrja e Zelandës së Re, Jacinda Ardern (39) sërish ka mrekulluar botën! Këtë herë me videon dyminutëshe, të ndarë në rrjetet shoqërore në të cilën numëron të gjitha sukseset që i ka arritur qeveria e saj për dy vjet. Videoja është bërë virale!

Kush është Jacinda Ardern?

• Ajo është kryeministrja më e re në histori, jo vetëm e shtetit të vet, por edhe në gjithë botën.

• Ajo është femër, mirëpo merr vendime si asnjë mashkull deri tani! Ajo është vajzë e policit dhe e kamerieres.

• Arden, është femra së cilës mjeku më 13 tetor 2017 i ka thënë që do të bëhet nënë, ndërkohë që tri javë më vonë të konfirmohet që do të bëhet kryeministre.

• Ajo është femra e cila punën e kryeministres e bën sikur nuk është shtatzënë dhe kurrë nuk ka lejuar që ndokush të shohë se tre muajt e parë ka luftuar me neveritë e mëngjesit.

• Kur ka lindur fëmijën ka kërkuar vetëm që në veturën zyrtare të vendoset ulësja e fëmijës.

• Ajo është politikane e cila ka pasur reagimin e vetëm të drejtë ndaj sulmit terrorist në Zelandë të Re, kur i ka lutur gazetarët që emrin e organizatës terroriste të mos e përmendin, sepse mu ai ishte qëllimi i organizatës.

• Është e martuar me Clarke Gayford, moderator i emisionit të popullarizuar mbi peshkimin.

• Shikoni vetëm çfarë ka arritur për dy vjet të punës së saj në Qeverinë e Zelandës së Re:

Gjigandi

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu