Këshillat e thjeshta që ju ndihmojnë të praktikoni të folurin pozitiv

0
38
blank
Gjigandi

Heqja qafe e bisedës negative dhe ndryshimi i mënyrës se si e shikoni veten nuk është aq i lehtë. Por kalimi në mendime pozitive, ose biseda pozitive në vetvete, nuk ka pse të jetë marramendës. Terapistja Kati Morton, është shprehur se vetë-bisedimi pozitiv siguron që biseda të zhvillohet gjithnjë përmes kokës sonë me “një zë më mbështetës dhe të dhembshur”.

Morton vazhdoi, “Unë mendoj për shumë njerëz, të flasësh pozitivisht me veten tonë është e vështirë. Nëse prej vitesh kam menduar dhe folur me veten time, duke thënë se jam dembel dhe budalla, atëherë nuk mundem që krejt papritmas të mendoj se jam produktiv dhe super i zgjuar sepse nuk do ta besoj atë ndryshim drastik. Mund ta them atë, por nuk e besoj. “Që vetë-biseda pozitive të funksionojë, nuk duhet që vetëm të bëni me veten fjalime me gjysmë zemre përpara pasqyrës, por ka të bëjë me atë që quhen deklaratat e urës”.

Përdorimi i deklaratave të urës për të promovuar vetë-fjalimin pozitiv

Njësoj si me mënyrën kur disa njerëz nuk mund të ndjehen të qetë duke qenë pozitiv dhe janë më shumë neutral, deklaratat e urës veprojnë si bazë e mesme. Ato janë fraza që na ndihmojnë të shohim se ne do të donim të ndryshonim mentalitetin. “Deklaratat e urës jetojnë në tokë me mundësi”, shpjegoi Morton.

Në thelb, në vend që të them gjëra të tilla si “Unë jam e mrekullueshme”, “Unë jam produktive” ose “Njerëzit më duan”, Morton vuri në dukje se ne mund të themi “Është e mundur që të mos jem aq dembel apo budalla sa mendoj” dhe “Unë jam i hapur për sugjerime, pasi mund ta kem gabim në lidhje me këtë.” Deklaratat e urës mund të funksionojnë për atë se si e shikoni veten mendërisht, fizikisht dhe emocionalisht, dhe ato gjithashtu mund të funksionojnë, shtoi Morton. Për shembull, shihni se si do të zbatoheshin më poshtë deklaratat e urës nëse do të kërkonit një projekt.

Vetë-bisedë negative: “Unë kurrë nuk do ta bëj këtë” ose “Nuk do të shkojë mirë”.

Deklarata e urës drejt vetë-bisedës pozitive: “Ka mundësi që unë të jem mirë në këtë” ose “Unë jam i hapur për ide që të mund ta përfundoja këtë në kohë.”

Deklaratat e urës si koncept janë diçka që Morton i përdor shumë në klinikën e saj private në Kaliforni. Në fakt, ajo tha se edhe pse ajo nuk ka nevojë të përdorë deklarata ure në shumë fusha të jetës së saj, dy fusha me të cilat ajo lufton janë pamja fizike dhe produktiviteti. Ajo zakonisht duhet të përdorë deklaratat e urës të paktën një herë në ditë për ato zona.

Lexo edhe:  3 zgjidhje natyrale për të humbur peshë

Vetë-biseda negative mund të ndikojë në shëndetin tuaj mendor. “Nëse shumicën e kohës kemi folur me veten shumë negativisht, kjo mund të ketë një efekt vërtet të dëmshëm në gjendjen shpirtërore, marrëdhëniet tona, madje edhe vetë motivimin tonë,” shpjegoi Morton. “Në të vërtetë mund të na bëjë të heshtur dhe të stepur.”

Si të filloni zbatimin e bisedës pozitive gjatë gjithë ditës tuaj

Morton tha se në trurin tonë janë telat për të kërkuar kërcënim dhe për të kërkuar negativitet – kjo ka të bëjë me luftën ose largimin tonë kur ne jemi stres. Zhvendosja e trurit tonë larg kësaj dhe rregullimi i muskujve tanë të pozitivitetit është i vështirë, por është i mundur. “Unë gjithmonë u them pacientëve të mi, ‘Ndryshimi i mendimeve tuaja në një mendim më pozitiv mund të ndryshojë fjalë për fjalë jetën tuaj,” tha ajo. Tani që e dini se si funksionon vetë-biseda pozitive, këtu janë mënyrat se si mund të filloni të zbatoni këtë koncept në rutinën tuaj të përditshme.

– Kushtojini vëmendje asaj që po i thoni vetes. Vini re se çfarë mendimesh mund të largoni.

– Përdorni deklaratat e urës. Kalimi nga deklaratat e urës në bisedat pozitive me veten varet plotësisht nga personi dhe se sa thellë funksionojnë ato besime negative. Mund të duhen disa ditë, disa muaj ose vite pune.

– Nëse deklaratat e urës janë shumë të vështira në fillim, Morton sugjeron të paraqitni dy ose tre gjëra që ju pëlqejnë tek njerëzit e tjerë ose situatat rreth jush. Kjo e eksternizon pozitivitetin dhe ndonjëherë mund të jetë pak më e lehtë për t’u ndjekur.

Një mënyrë tjetër për të zhvendosur trurin tuaj në një vend më pozitiv pa përdorur direkt deklaratat e urës dhe duke provuar menjëherë vetë-biseda pozitive është të shkruani gjëra pozitive ose mendime pozitive të mundshme dhe t’i vendosni ato në vende që do t’i shihni çdo ditë. “Kjo përsëritje ngadalë mund të ndryshojë mënyrën se si truri ynë funksionon,” tha Morton. “Nëse është e vështirë për ju ta bëni atë në mënyrë aktive, kjo është një mënyrë pasive për t’i ndryshuar gjërat”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu