Jepini sa më shumë falënderime partnerit tuaj

0
80
Gjigandi

Nocioni i falënderimit është shumë i rëndësishëm në çift. Vlerësoni gjërat e vogla që bëni në përditshmëri dhe bëjani të ditur partnerit tuaj, pasi kjo rrit ndjenjën e lumturisë dhe të afrimitetit.

Një studim ka vënë në provë disa çifte se si ata do të silleshin pas reagimeve pozitive të njërit prej partnerëve. Është vënë re se të bësh diçka për tjetrin nuk sjell me patjetër ndjenjën e mirënjohjes, por përkundrazi, njerëzit ndihen të detyruar ndaj marrëdhënies së tyre.

Lexo edhe:  ‘Kurrë nuk u takua me fëmijët e tij’, kjo ishte jeta e vetmuar e Steve Bing që u vetëvra

Por në rastin kur partneri sillet në mënyrë pozitive dhe dëshmon mirënjohje ndaj vëmendjes së tjetrit, tregon se rritet ndjenja e kënaqësisë dhe lumturisë midis tyre.

Është e rëndësishme të shprehim emocionet tona ndaj kënaqësisë që marrim. Mirënjohje dhe dashuri, qoftë edhe vetëm me fjalë. Në jetën e përditshme gjërat e vogla përbëjnë rendësi për të mbajtur gjallë marrëdhënien romantike në çift.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu