Stoku i frikshëm i dosjeve në Gjykatën e Lartë, ish- Ministri i Drejtësisë jep një zgjidhje – Lajmi i Fundit

0
Gjigandi

Ish-ministri i Drejtësisë, Eduard Halimi, rekomandon shtimin e numrit të gjyqtarëve në Gjykatën e Lartë.

Në një intervistë , ai thotë se  me 19 gjyqtarë do të jetë e pamundur shqyrtimi i numrit të lartë të dosjeve që janë në pritje.
Halimi: Një shtim të gjyqtarëve në Gjykatën e Lartë për një afat 5-vjeçar derisa të evadohen këto 35 mijë dosje që ndodhen në Gjykatën e Lartë. Të jetë një numër 25-35 për pesë vjet, me mandate zëvendësuese si Gjykata Kushtetuese.
Ish-ministri i Drejtësisë thotë se vonesa në ngritjen e institucioneve të reja BKH dhe SPAK dhe Gjykatave Antikorrupsion rrezikon të djegë edhe shume fonde të dhëna nga Bashkimi Europian për ngritjen e tyre.

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu