Shenjat paralajmëruese që pasqyrojnë përkeqësimin e një marrëdhënieje

0
8
Gjigandi

Secili prej 7 mëkateve vdekjeprurëse vazhdimisht kërkon të depërtojë në marrëdhënien tuaj. Të kuptuarit se çfarë këto mëkate janë dhe duke bërë plane për të luftuar ata do t’ju kursejë dhimbjen dhe pikëllimin. Diskutoni secilin nga këto mëkate me bashkëshortin tuaj dhe bëni një plan për të eliminuar ndonjë prej tyre nga martesa juaj.

7 mëkatet vdekjeprurëse që do të shkatërrojnë martesën tuaj:

1.Shkallëzimi

Kur një bisedë për enët përfundon me temën e divorcit, ju përjetojni përshkallëzim. Shkallëzimi do të shkatërrojë martesën tuaj; ajo krijon një mjedis që ushqen kritika dhe ankesa. Shkallëzimi mund të ndodhë shpejt, ose gjatë një periudhe kohore. Nëse ju gjeni veten të ngatërruar në rritjen e tensioneve me bashkëshortin tuaj, duhet ta dini se ju keni nevojë për të vënë bisedën tuaj në pauzë dhe të gjeni kohwë më vonë gjatë ditës për të diskutuar çështjen.

2.Pavlefshmëria

Kur ju nuk ndjeheni mjaft mirë, dhe bashkëshorti juaj nuk e kupton këtë, kjo mund të jetë për shkak të pavlefshmërisë. Pavlefshmëria manifestohet kur ndjeni se mendimi juaj nuk ka rëndësi. Kjo është një rrugë e rrezikshme, sepse ne të gjithë duam të ndjehemi të kuptuar. Nëse ju vazhdimisht ndjeheni e pavlefshme për bashkëshortin tuaj, mund të josheni për të gjetur dikë që ju vlerëson dhe respekton, e cila do të çojë në një mori të mëkateve të tjera.

3.Interpretimi negativ

Ju e thirrni në telefon bashkëshortin dhe ai nuk përgjigjet, kështu që ju menjëherë filloni të mendoni se ai është me partner tjetër. Kur gjërat neutrale apo edhe pozitive intepretohen si veprime negative nga ana e partnerit tjetër, lindin ndjenjat e frikës.. Bashkëshorti juaj mund të ketë frikë të thotë ose të bëjë ndonjë  gjë nga frika se veprimi do të merret si një akt lufte. Një marrëdhënie ku bashkëshorti është fajtor për interpretim negativ nuk do të zgjasë gjatë. Për të kapërcyer këtë, gjithmonë supozoni se çdo fjalë dhe veprim i bashkëshortit tuaj ka qëllimet më të mira.

4.Tërheqja

Tradicionalisht, djemtë janë më fajtorë për tërheqjen…Dëshira juaj për të tërhequr dhe për të shmangur bashkëshortin tuaj mund të shkatërrojë martesën tuaj.

5.Duke thënë “jo”

Përulësia, dashuria dhe besimi janë të nevojshme për të qenë të aftë mjaftueshëm për të mos i thënë “jo” bashkëshortit tuaj. Egoizmi gjithmonë do të zbulohet si arsye kryesore që një person i thotë “jo” partnerit. Duke thënë “po” për çdo kërkesë të bashkëshortit tuaj luftoni mëkatin vdekjeprurës për të thënë “jo”.

6.Leximi i mendjes

E kundërta e komunikimit është leximi i mendjes. Leximi i mendjes ndodh kur ju gabimisht mendoni për mendimet dhe ndjenjat e bashkëshortit tuaj. Një lexues mendje do të besojë se është i saktë dhe të veprojë në atë besim, pa u konsultuar me partnerin e tij. Për të luftuar leximin e mendjes, flisni me njëri-tjetrin. Nëse keni një pyetje, pyesni. Nëse ju doni që bashkëshorti të dijë diçka, tregoni atij. Komunikimi është shërim për një lexues mendje.

7.Hilet emocionale

Nëse e gjeni veten duke ndarë shpresat dhe ëndrrat tuaja me dikë tjetër përveç bashkëshortit tuaj ju mund të jeni në rrugën e gabuar. Mënyra më e mirë për të shmangur këto lloj bisedash është që të mos jeni vetëm me një anëtar të seksit të kundërt.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu