Të gjithë jemi të shqetësuar për COVID-19 për momentin, dhe me arsye.
Por e vërteta është, qoftë në mes të një pandemie apo jo, dyqanet ushqimore kanë pasur gjithmonë mikrobe nga të cilat duhet të mbrohemi.
Më poshtë, këshilla të thjeshta për t’u siguruar që të gjitha sendet ushqimore janë pa mikrobe:
Pastroni kanaçet me vodka
76 përqind e aluminit mund të fshehë mikroorganizma të dëmshëm si Escheria. coli. Ilaçi: “Para se të hapni kanaçe, thjesht hidhni vodka direkt mbi kapakë, lëreni për disa sekonda, pastaj fshini.
Pastroni barishtet me uthull
Bimët e freskëta shtojnë aromë në vakte … por nëse nuk lahen siç duhet, ato gjithashtu mund të shtojnë mikrobe, thotë Natalie Wise, autore e The Modern Organic Home. Recetat e saj që trondisin bakteret: «Vendosni një kullesë në një tas të madh, mbushni 1–2 gota uthull të bardhë dhe mbushni pjesën tjetër me ujë të ftohtë. Lërini bimët të njomen në tretësirë për 5 minuta, duke u lëkundur butësisht mbrapa dhe me radhë për të siguruar që të gjitha gjethet janë larë. ” Atëherë, u jepni atyre një shpëlarje të shpejtë në ujë të ftohtë dhe bimët tuaja do të jenë të gatshme të bëjnë të gjitha recetat tuaja.