Çfarë është ankthi paraprak?

0
3
Gjigandi

Ankthi paraprak është frika e të përballuarit të një situatë që ende s’ka ndodhur. Mund të jetë shumë penalizues, prandaj është e rëndësishme ta kapërceni.

Ankthi paraprak vjen në formën e frikës, se një situatë që do vijë do të jetë shqetësuese.

Ky shqetësim mund ta pengojë personin të jetojë qetë nga frika se mos provon përsëri të njëjtën ndjenjë ankthi që e ka përjetuar në të kaluarën. Në rastet më serioze, personi përpiqet t’i shmangë situatat duke bërë kështu që edhe marrëdhëniet shoqërore të mos funksionojnë.

Një nga efektet e ankthit paraprak është anashkalimi i situatave që mund të shkaktojnë ankth. Kur mendojmë për të ardhmen kemi një frikë që na pengon të jetojmë të tashmen.

Ky çrregullim në përgjithësi prek njerëzit që vuajnë nga ankthi dhe nga fobia.

Këshilla kryesore në lidhje më ankthin paraprak është që të mendoni pozitivisht ose ta shpërqendroni veten duke dëgjuar muzikë ose duke bërë diçka që ju pëlqen.

Simptomat e ankthit:

Rrahje të forta zemre

Gulçim

Edhe mbajtja e një ditari do të ishte diçka pozitive që do ju ndihmonte shumë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu