Çfarë do të thotë të jesh vërtet besnik?

0
34
Gjigandi

Besnikëria është një cilësi thelbësore për një marrëdhënie, ajo manifestohet në mënyra të ndryshme dhe nuk kufizohet vetëm duke i thënë “Të dua” partnerit tënd. Besnikëria është një provë e shkëlqyeshme e dashurisë brenda një çifti, veçanërisht kur bashkohet nga lidhjet e shenjta të martesës. Është shprehja e një bashkimi të bazuar në besim, respekt, dashuri, butësi dhe, natyrisht, besnikëri.

Një bashkim mes dy njerëzve nuk bazohet vetëm në shkëndijën e dashurisë dhe pasionit që shkëlqen në sytë e tyre, por edhe në besimin dhe respektin që ata tregojnë ndaj njëri-tjetrit dhe që solidarizohet dhe ndërtohet brenda kohës.

Perceptimi i besnikërisë

Çdokush mund ta perceptojë besnikërinë në mënyra të ndryshme. Për dikë fakti i thjeshtë i të martuarit me një të dashur është një provë besnikërie, ndërsa për të tjerët janë të gjitha gjestet e vogla që tregon partneri çdo ditë, të cilat llogariten si shenja besnikërie.

Si mund të shfaqet besnikëria?

Besnikëria mund të ndahet në mënyra të ndryshme që janë më të rëndësishme sesa fjalët ose e famshmja “Të dua”. Është e rëndësishme të tregoni besueshmëri në jetën e përditshme, pasi i fal siguri partnerit, ruan marrëdhëniet, ruan shkëndijën e dëshirës dhe butësisë brenda çiftit dhe mbi të gjitha, është e rëndësishme të respektoni angazhimin e bërë duke kontribuar në lumturinë e tjetër.

Këtu janë disa sugjerime për të adoptuar dhe demonstruar besnikërinë tuaj ndaj partnerit tuaj:

– Kaloni më shumë kohë me partnerin tuaj duke bërë dy aktivitete, mundësisht argëtuese

– Komunikoni me ndershmëri dhe sinqeritet me partnerin tuaj, duke adresuar tema të rëndësishme për ju, pa tabu apo sekrete.

– Tregoni për ditën tuaj.

– Respektoni kufijtë tuaj dhe ato të partnerit tuaj në mënyrë që të krijoni një bazë të mirë të përbashkët.

– Mos gënjeni. Sigurisht, të gjithë kanë të drejtë të dalin jashtë, të shohin miq dhe njerëz të tjerë të seksit të kundërt. Por nëse filloni të fshihni celularin tuaj dhe të merrni mesazhe, kjo tregon që ju po fshihni diçka, gjë që do të dëmtojë besimin e partnerit tuaj.

– Shmangni flirtimet me njerëzit e tjerë me pretekstin se është një lojë

– Mos iu nënshtrohuni tundimit dhe mos iu dorëzoni dëshirës seksuale ndaj njerëzve të tjerë që takoni në rrugën tuaj.

– Jini të lumtur dhe shijoni çdo moment të mrekullueshëm të kaluar me partnerin tuaj.

– Jini të bindur që doni të kaloni jetën tuaj me këtë person.

– Nëse nuk e doni më partnerin tuaj, thuajani, mos luani me ndjenjat e tij, mos e prishni zemrën duke tradhtuar besimin e tij.

Besnikëria dhe besimi janë të rëndësishme në një bashkim. Këto janë shtyllat që përbëjnë një marrëdhënie të thjeshtë, një marrëdhënie të suksesshme dhe ruajnë pasionin dhe respektin mes dy personave që kanë një dashuri të mirëfilltë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu