Si të bëni përkulje të përsosur të trupit

0
121
Gjigandi

Përkuljet janë ushtrime të shkëlqyeshme për muskujt e shpinës dhe duarve tuaja. Janë të shkëlqyeshme për ndërtimin e shprehjes perfekt V dhe për zhvillimin e forcës

Pasi është fjala për peshën e trupit, ky ushtrim nuk është i rrezikshëm dhe mundeni ta aplikoni për çdo ditë.

Mirëpo, për të qenë ky ushtrim maksimalisht efektiv dhe për të ndikuar në zhvillimin dhe forcimin e trupit tuaj, duhet patjetër të bëhet drejt, ndërkaq 90% e meshkujve e bën në mënyrë jo të rregullt këtë ushtrim.

Nëse jeni një ndër ata të cilët vetëm ushtrojnë ashtu që luhaten dhe i hedhin këmbët, duke mos menduar për mënyrën e qëndrimit, kapjes dhe ngritjes, atëherë këtë ushtrim përfundimisht e bëni gabim.

Përkulja në mënyrë të drejtë bëhet në këtë mënyrë: shtangën kapeni në atë mënyrë që pjesa e sipërme e shuplakës suaj t jetë e drejtuar lart. Vini gjerë duart (më gjerë se gjerësia e gjoksit) dhe ngrihuni nga pozita tërësisht e shtrirë.

Shumica gabojnë dhe ngrihen në atë mënyrë që me mjekër prekin shtangën ose mjekrën e qesin sipër saj, pra ky është gabimi më i madh. Duhet patjetër të ngriheni në atë mënyrë që me gjoks të provoni të prekni shtangën.

Lexo edhe:  10 Njerëzit me pjesët më të mëdha ne botë • Fakte Interesante Shqip

Pra, gjoksi juaj duhet të drejtohet drejt shtangës, jo mjekra. Në këtë mënyrë maksimalisht do të ngarkoni latisimusin e muskujve të cilët do t’ju mundësojnë që të arrini shprehjen e dëshiruar V.

Gjëja tjetër së cilës duhet patjetër t’i kushtoni kujdes është lëshimi, përkatësisht shpejtësia e lëshimit. Nëse lëshoni dhe ngrini shpejt dhe përpiqeni t’i bëni 20 përkulje, atëherë jeni vetëm mburravec i cili dëshiron të ekspozohet.

Poenta është që maksimalisht të ngarkoni muskujt në mënyrë që ata të forcohen dhe në mënyrë që të rriten dhe këtë do ta bëni duke u lëshuar ngadalë.

Pra, muskujt në një periudhë më të gjatë kohore do të jenë nën ngarkesë të madhe, dhe vetvetiu treningu juaj do të jetë më i rëndë, që do të thotë se pesë përkulje të këtilla sjellin rezultate më të mëdha se 10 përkulje të cilat shumica e bëjnë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu