Si ta zotërojmë artin e të menduarit pozitiv?

0
25
blank
Gjigandi

“Në vend që të shqetësoheni për atë që nuk mund të kontrolloni, zhvendosni energjinë tuaj në atë që mund të krijoni”, kështu thotë Roy T. Bennett, që është autor i një prej librave më të famshëm se si të rrezatojmë pozitivitet, ta shpërndajmë e ta krijojmë atë – “The Light in the Heart”.

Fuqia e të menduarit pozitiv është një aftësi e mahnitshme, ndërsa e bukura e kësaj fjalie, është se në praktikë ne vërtetë mund ta zotërojmë fuqinë e mendimeve pozitive duke e stërvitur vetën dhe mendimet tona.

Si mund ta bëjmë këtë?

Niseni ditën me mendime pozitive – Në fakt kjo është hallka më e rëndësishme e zotërimit të mendimeve pozitive, pasi gjithçka e ditës tuaj do të kontrollohet nga mendimi i parë i mëngjesit.

Jini mirënjohës – shënoni tre gjëra që ju bëjnë të ndiheni mirënjohës dhe mbani ato gjithmonë me vete.

Shpërndani lumturinë – Familjarëve tuaj, shokëve, kolegëve…. të gjithë ata që i njihni tregoni se sa të lumtur ndeheni që ata janë pjesë e juaja.

Praktikojeni buzëqeshjen – Bëjeni buzëqeshjen medaljonin e fytyrës tuaj që nuk e ndërroni asnjëherë, të jeni të sigurt ajo do t’ju rri veshur më së bukuri.

Mbani mend: Krijoni një buton tek mendja e juaj, që kur ta gjeni veten duke menduar negativisht, ju thjesht veç e shtypni atë butonin e padukshëm për të ndryshuar mendimin nga negativ në atë pozitiv. Truri juaj mund të mbajë vetëm një mendim në atë kohë, kështu që zgjidhni me mençuri më të mirën. Arti i të menduarit pozitiv kërkon shumë praktikë. Bukuria e rimëkëmbjes është se çdo gjë është e mundur kur bëjmë veprimin e duhur. Të jesh i sjellshëm, i dashur dhe i dhembshur me veten dhe të tjerët e bën udhëtimin e mendjes shumë më të këndshëm.

Të qenit pozitiv është mënyra më e mirë për të jetuar. Gjithmonë mbani mend, është e lehtë të përhapni pozitivitetin tuaj tek ata përreth jush.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu