Votimi për Shqipërinë, ja çfarë pritet të ndodhë sot në Bundestag – Lajmi i Fundit

0
Gjigandi

Bundestagu gjerman do të zhvillojë ditën e sotme debatin për Shqipërinë dhe më pas pritet që të votohet nëse Gjermania do të japë ‘Ok’ që vendit tonë ti vendosen 9 kushte para se ti hapen negociatat.
Në Bundestagun Gjerman do të zhvillohet të enjten, 26 shtator 2019 një debat gjysmë ore mbi dy propozime të grupeve parlamentare të koalicionit të CDU / CSU dhe SPD:

1. Për Marrëveshjen mes Bundestagut me Qeverinë Federale për aplikimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian dhe rekomandimin e Komisionit Evropian dhe Hoher Përfaqësues i 29 majit 2019 për hapjen e negociatave të pranimit ‘(19/13508)
2. Marrëveshja mes Bundestagut dhe Qeverisë Federale për kërkesën për anëtarësim të Republikës së Shqipërisë në Bashkimin Evropian dhe rekomandimin e Komisionit Evropian dhe Përfaqësuesit të Lartë të 29 maj 2019 për hapjen e negociatave të pranimit ‘(19/13509).
Për negociatat e pranimit me Shqipërinë, ekziston gjithashtu një kërkesë nga Grupi FDP (19/13518). Propozimet u votuan më pas direkt pas diskutimit, si dhe një ndryshim nga Aleanca 90 / Të Gjelbrit (19/13576).
Për Maqedoninë e Veriut rekomandohet hapja e pakushtëzuar e negociatave.
Për Shqipërinë propozimi i CDU/CSU dhe SPD për 9 kushtet dhe hapjen e negociatave pas verifikimit të plotësimit të kushteve nga Shqipëria.

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu