6 njerëzit me të cilët do të donit të punonit

0
60
blank
Gjigandi

Suksesi varet shumë nga cilësia e ekipit. Ju dëshironi që të keni një ekip të balancuar me njerëz që respektojnë njëri-tjetrin, të plotësojë njëri-tjetrin dhe të  ndihmojnë që të ecni përpara.

Ja gjatë tipare të personalitetit që duhet të përzgjidhni:

Vizionarin

Personin me ide të mëdha, mendimtar kreativ, zëri i motivimit, optimist. Për vizionarin, çdo ide, pa marrë parasysh sa e pamundur mund të duket për anëtarët e ekipit, është e arritshme dhe ndihmon të gjithë ekipin për të besuar në të.

Realistin

Realisti njeh bazën. Ajo/ai është personi më i mirë pozicionuar në ekip. Ka një pasqyrë të qartë të burimeve të disponueshme dhe është realist në lidhje me pikat e forta dhe të dobëta të ekipit. Realisti jep vlerësimin e tij/saj të sinqertë, që është e nevojshme për përmirësimin punës në skuadër dhe pyet ku askush tjetër nuk guxon.

Strategu/Largpamësi

Strategu përcakton dhe planifikon se si të arrihen qëllimet e ekipit. Ajo/ai  është truri i ekipit. Përmes intuitës strategu jo vetëm ia del me ide të mëdha, por  gjithashtu fuqizon të gjithë anëtarët e ekipit për të dhënë më të mirë e tyre.

Administratori

Çdo ekip i mirë ka nevojë për një organizator, dikush i ngarkuar me organizimin e takimeve dhe të dhënave dhe vendosjen e planeve në lëvizje.

Mentori

Personi i cili lidhet me të gjithë në një nivel më të thellë dhe është në gjendje të sillet mirë. Ajo/ai është i vetëdijshëm për përparësitë dhe dobësitë e secilit prej shokëve në çdo kohë dhe di se si të inkurajojë ata për të marrë rezultatet më të mira të mundshme.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu