Fotot me mbreselenese te botes natyrore te bera deri sot – Lajmi i Fundit – Lajme

0
Gjigandi

Natyra nuk do pushojë kurrë se mahnituri me pamjet e saj, dhe këtë ka dashur të tregoj  edhe Muzeu i Historisë Natyrore në Londër i cili ka organizuar, edhe një herë, konkursin e tij ‘Fotografi i Vitit i botës së egër’, i cili zgjedh fotografitë më të mira të botës natyrore, ato që janë në gjendje të “frymëzojnë, lëvizin dhe të mahnitin”.  Imazhe që,  mund të ndryshojnë mënyrën se si ne shikojmë planetin përreth nesh dhe madje edhe të nxisin debatin. ©Yongqing Bao/ ‘El momento’/ Wildlife Photographer of The Year Me këtë rast, fituesi ishte ky imazh, i titulluar ‘Momenti’, nga Yongqing Bao, drejtues i Fotografisë Ekologjike të Shoqatës për Ruajtjen e Malit Natyror të Qilian, në Kinë. Yongqing ka kapur me aparatin e tij momentin e saktë në të cilin kjo Marmot (ketër i madh) është befasuar nga një dhelpër, nënë e tre qenve të uritur. Ky imazh është shumë emocionues: “intensiteti i jetës dhe vdekjes është shkruar në fytyrat e tyre”, thotë njëri prej pjesëmarrësve të jurisë. Disa imazhe të tjera pjesëmarrëse në konkurs:  

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu