Korea Veriore teston armën bërthamore 17 herë më të fuqishme sesa Hiroshima

0
1
Gjigandi

Arma bërthamore e testuar në 2017 nga Koreja e Veriut ishte 17 herë më e fuqishme se bomba Hiroshima në 1945-ën, ka zbuluar një studim i ri duke përdorur një radar me bazë në hapësirë.

Duke përdorur radarin në satelitin ALOS-2 të Japonisë, një ekip shkencëtarësh nga India ishin në gjendje të përcaktonin madhësinë e rendimentit të bombës duke parë ndikimin në malin ku ishte testuar.

Ata zbuluan se kishte zhvendosur tokën e malit Mantap në disa metra.

Ekipi, i udhëhequr nga Dr K. M. Sreejith i Qendrës së Aplikimeve në Hapësirë, Organizatë Indiane për Kërkimin e Hapësirës, përdori të dhënat satelitore për të shtuar matjet e testeve të marra në tokë duke përdorur pajisje sizmologjike.

“Radarët me bazë satelitore janë mjete shumë të fuqishme për të vlerësuar ndryshimet në sipërfaqen e tokës dhe na lejojnë të vlerësojmë vendndodhjen dhe rendimentin e provave bërthamore nëntokësore”, deklaroi Dr. Sreejith.

Një raport i testeve u botua në revistën Geophysical Journal International.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu