Soreca mbaron mandatin në Shqipëri, caktohet ambasadorja e ardhshme e BE! Është një gjermane (EMRI)

0
14
Gjigandi

Ambasadori i BE-së në Shqipëri, Luigi Soreca përfundoi mandatin në vendin tonë dhe KE ka caktuar zëvendësin e tij.

Mësohet se zëvendësuesja e Soreca-s është Christiane Hohmann, e cila më herët ka shërbyer si ambasadore i Gjermanisë në Estoni dhe së fundmi ka qenë më detyrë në Bosnje.

Sakaq, emërimi është bërë nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë, Josep Borrell, i cili emëroi 31 kryetarë të Delegacioneve të Bashkimit Evropian.

Këta kryetarë do të emërohen zyrtarisht pas marrjes së marrëveshjeve përkatëse nga vendet e tyre pritëse.

Kush është Christiane Hohmann?

Pas mbarimit të shkollës së mesme në 1983, Christiane Hohmann filloi studimet si ndërmjetëse gjuhësore për anglisht dhe frëngjisht në Berlin, të cilin e përfundoi në 1988.

Nga viti 1988 deri në vitin 1991 ajo ishte studente hulumtuese për letërsinë angleze në Universitetin Humboldt në Berlin dhe më pas kreu shërbimin përgatitor për shërbimin e lartë të jashtëm midis 1991 dhe 1993.

Pas diplomimit, fillimisht ajo u punësua në Ministrinë e Jashtme Federale në Berlin dhe nga viti 1994 deri në 1997 në Ambasadën në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Më pas ajo punoi sërish në Zyrën e Jashtme Federale nga viti 1997 deri në vitin 2000 dhembaron nga viti 2000 deri në vitin 2003 ishte përfaqësuese e përhershme e ambasadorit në Kamerun.

Pas një detyre tjetër në Zyrën e Jashtme Federale midis 2003 dhe 2005, ajo ishte një zyrtare shkëmbimi në Komisionin Evropian në Bruksel nga 2005 deri në 2010.

Më vonë, ajo punoi sërish në Ambasadën në SHBA ndërmjet viteve 2010 dhe 2013 dhe, pas kthimit të saj, drejtoi një departament në Ministrinë e Jashtme Federale nga viti 2013 deri në vitin 2016.

Në vitin 2016 Christiane Hohmann zëvendësoi Christian Hellbach si Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Bosnje dhe Hercegovinë. Në korrik 2019 ajo u transferua në Ambasadën Gjermane në Talin/Estoni.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu