Safet Gashi – shembulli  i Gjeneratës së Republikës 

0
43
blank
Gjigandi

Në Kosovë ka pak sportistë, që kanë garuar në dy disiplina sportive! Pak kush që nuk ka dëgjuar për Safet Gashin, sportist i dyanshëm, ish portier i hendbollit dhe ish basketbollist, në kohërat më të rënda, në kohën e okupimit (1991-1999). Gashi i takon Gjeneratës së Republikës.

 Sportist i dyanshëm, i suksesshëm në hendboll dhe në basketboll. Në vitin 1995 u shpall Sportisti më i mirë në Kosovë. Ka qenë shembull i një sportisti, me një kulturë të lartë dhe krenari e Gjeneratës së Republikës.

Ai me mijëra sportistë të Kosovës u rreshtuan si në vije e parë të frontit, duke sakrifikuar dhe rezistuar okupatorit serb.

 Asnjëherë nuk u ndal në zhvillim e garave të Republikës së Kosovës, qoftë në hendboll e në basketboll, nuk u tremb as nga kërcënimet e vazhdueshme që bënte atëkohë regjimi serb.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu