Një grua ka ndarë recetën për përgatitjen e biskotës ‘Jaffa Cake’ në shtëpi, gjatë kohës së pandemisë.
Kuzhinierja amatore Vanessa Cassidy tregoi recetën e saj në një grup në Facebook, duke zbuluar përbërësit të cilët mund të gjenden shpeshherë në kuzhinë.
Postimi u vlerësua gjerësisht nga përdoruesit e tjerë të mediave sociale, të cilët thanë se kishin ndërmend ta provonin atë në shtëpi.
Vanessa sqaroi se gjithçka që nevojitet janë 100g gjalpë, sheqer dhe miell, dy vezë, pluhur për pjekje një lugë çaj, një pako me xhelatinë portokalli dhe një pjesë çokollatë e errët.
Metoda
Ndërtoni bazën e sfungjerit duke rrahur vezët dhe sheqerin së bashku për 4-5 minuta derisa të zbehet dhe të skuqet, pastaj paloseni në miell butësisht, si dhe tërësisht.
Piqeni për 7-9 minuta derisa sfungjeri të merr ngjyrë të lehtë. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet.
Vendosni xhelatinën në një tas të vogël të papërshkueshëm nga nxehtësia. Vendosni ujin e valë sipër dhe përzieni derisa xhelatina të jetë tretur plotësisht. Hidheni përbërjen sipër sfungjerit të krijuar.
Shkrijeni butësisht çokollata në një tas me ujë të zier. Llokoçiseni deri sa të zbutet, pastaj mbuloni xhelatinën me të, lëreni të ftohet dhe të trashet paksa.