Restorantet, baret dhe kafenetë kanë rihapur dyert e tyre për publikun në Evropë me këtë teknologji.
Në shumë vende të botës, restorante, bare dhe kafene (të cilat kanë arritur të mbijetojnë nga kriza ekonomike e shkaktuar nga pandemia COVID-19) rihapën dyert e tyre për publikun pas disa muajsh pa mundur ta bëjnë këtë.
Në normën e re, vendet e gastronomisë po marrin masa të reja për të tërhequr klientët dhe për t’u përshtatur me kërkesat dhe detyrimet e reja.
Për shembull, në Francë, pas gati tre muajsh, institucionet gastronomike u rihapën. Modeli është përsëritur në pjesë të tjera të Evropës.
Në Spanjë, për tu hapur, baret, kafenetë dhe restorantet duhet të plotësojnë disa standarde, siç është ndarja dy-metër midis tavolinave, kërkesa që kamerierët të veshin maska dhe eliminimi i menysë nga tavolina.
Me rihapjen e dyqaneve, Mbretëria e Bashkuar është veçuar që nga fillimi për ndryshime e bëra.
Kështu ky vend ka zgjedhur një kod QR, një mënyrë e re për të modernizuar gastronominë.
Si funksionojnë ato?
Teknologjia është e thjeshtë. Kodi QR lejon që përmes një skanimi të shpejtë me celularin tuaj, të hyni në mënyrë digjitale në menynë e një restoranti.
Në sistemin operativ Android, nga versioni 9 dhe më vonë, është një procedurë që kamera e kryen këtë procedurë, edhe në iOS, është e ngjashme.
Përdoruesi hyn në kamerën e pajisjes dhe e skanon, pastaj do të hapet një skedë ku do të shkoni direkt në menynë e restorantit.
Ka raste kur ju duhet ta skanoni edhe me aplikacione si Viber ose WhatsApp.