Hidhet sot në treg kartmonedhat 200 dhe 5000 lekëshe – Lajmi i Fundit

0
Gjigandi

Sot ka dalë në qarkullim seria e re e kartëmonedhave 200 dhe 5000 lekëshe. Banka e Shqipërisë ka njoftuar se kartëmonedhat e vjetra do të vijojnë të qarkullojnë si dhe do të tërhiqen gradualisht nga Banka e Shqipërisë.

Kartëmonedhat kanë prerje të ndryshme, ndërsa figurat historike që ndodhen mbi to janë të njëjta.
“Seria e re e kartëmonedhës shqiptare gërsheton sigurinë maksimale, pamjen moderne, komunikimin artistik të mesazhit historik dhe rezistencën më të lartë gjatë përdorimit. Ajo është rikonceptuar e plotë me 6 prerje: 200, 500, 1.000, 2.000, 5.000 dhe 10.000 Lekë”,-thuhet nga Banka e Shqipërisë.

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu