Greqia zbut format diskriminuese, anulohet pasqyrimi i fesë dhe shtetësis në certifikatat e arsimit – Lajmi i Fundit

0
Gjigandi

Në përputhje me një vendim të Autoritetit të Mbrojtjes së të Dhënave Personale është bërë e ditur eliminimi i të dhënave të fesë dhe qytetarisë nga titujt dhe certifikatat e arsimit të mesëm, njofton Ministria e Arsimit në Greqi.

Në deklaratën e Ministrisë së Arsimit thuhet: “Në përputhje me nr. 28/2019 Vendimi i Autoritetit të Mbrojtjes së të Dhënave Personale (ASCA), Ministria e Arsimit dhe Cështjeve  Fetare ka filluar një ndryshim në tekste në mënyrë që feja dhe shtetësia të mos jenë më të regjistruara në regjistrat shkollorë dhe diploma. Ministri i Arsimit dhe Fesë Niki Kerameos tha:
“Qëllimi ynë në Ministrinë e Arsimit dhe Feve është që të ushqejmë vazhdimisht një mjedis shkollor që është i lirë, krijues, gjithëpërfshirës. Luftimi kundër të gjitha formave të diskriminimit, duke respektuar bindjet fetare.

Në të njëjtën kohë ne sigurojmë mbrojtjen e të dhënave personale të studentëve në përputhje me ligjin kombëtar dhe BE.
Në këtë drejtim, u konsiderua se përfshirja e fesë dhe qytetarisë në kualifikimet dhe certifikatat e studimeve nuk është e nevojshme dhe e përshtatshme për qëllimin e shërbimit të tyre, që konsiston vetëm në ndjekjen e studimeve dhe vërtetimin e performancës së tyre dhe përfundimin me sukses të studimeve studenti.
Në këtë kontekst, menjëherë do të bëjmë rregullimet e nevojshme, në mënyrë që mbledhja dhe përpunimi i të dhënave personale të tilla, në të gjitha nivelet e arsimit, të jetë plotësisht në përputhje me kërkesat e ligjit kombëtar dhe të Unionit.

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu