Apple po planifikon të shtojë një thjerrëz “periskope” në iPhone-in e ardhshëm të saj

0
Gjigandi

Teknologjia lejon zmadhimin mbresëlënës pa zënë hapësira të mëdha.

Një teknologji e tillë lejon sasi të mëdha të zmadhimit, deri në pesë herë pa instrumente optike të mëdha, të cilat zakonisht kërkohet ta bëjnë këtë me cilësi të lartë.

Tashmë është integruar në telefona nga kompani si Huawei dhe Samsung, por ende nuk do të shihet në radhën e Apple.

Tani kompania është vendosur të kërkojë të prezantojë teknologjinë në telefonat e saj në vitin 2022, sipas një thashethemi të ri nga analisti i besueshëm i Apple Ming-chi Kup dhe të raportuara në faqet ku përfshihen thjerrëza 9 deri në 5mac.

Periskopet nuk përdorin thjerrëzat e zakonshme të mëdha që do të ishin që kërkohet për një zmadhim të tillë në një aparat fotografik më tradicional. Në vend të kësaj, ata përdorin pasqyra dhe prizma për të pasqyruar dritën rreth pajisjes, duke shfrytëzuar hapësirën brenda telefonit, por jo duke shtuar pjesën më të madhe të telefonit.

RonaTyra

Demonstrimet e një teknologjie të tillë kanë treguar se si është në gjendje të prodhojë sasi mbresëlënëse të zmadhimit, pa asnjë degradim të cilësisë.

Aplikimi prezantoi një thjerrëz zmadhimi me iPhone 7 Plus të saj, kur shtoi një thjerrëz dy herë zmadhuese.

Kompanitë e tjera kanë shtuar aftësi shtesë, me zmadhimin 10 herë të Huawei duke mbetur më dramatikja nga konkurrentët e Apple, shkruan Independent. Por Apple nuk ka shtuar ndonjë aftësi të mëtejshme në asnjë prej aparateve të tij.

Në vend të kësaj, ajo ka lëvizur në anën tjetër, dhe telefonat e saj të fundit ofrojnë aftësi zmadhimi 0,5 herë, të cilat synojnë t’i lejojnë njerëzit të zmadhojnë dhe të marrin detaje në foto që zakonisht do të prishen.

IPhone 11 Pro i fundit përfshin tre thjerrëza, një për zmadhim dhe një me gjerësi shtesë, por iPhone 11 më i lirë nuk përmban asnjë thjerrëz zmadhimi.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu