Dështoi edhe një tjetër projekt i Metas

0
10
Gjigandi

Ora e Metës i bashkohet një serie projektesh harduerike të dështuara në Facebook (tani Meta).

Fotot jozyrtare të orës inteligjente të Metës u përhapën në internet vitin e kaluar. Ky në vetvete nuk do të ishte lajm, nëse syri i mprehtë i publikut nuk do të vinte re se në orë nuk ka një, por dy kamera.

Sado e dobishme që mund të tingëllojë në shikim të parë, aftësia për të bërë foto pa nxjerrë një smartphone nga xhepi ose çanta juaj ka ngritur probleme të privatësisë për disa. Sepse, le të jemi realistë, fotot mund të krijohen aty ku nuk duhen fotografuar.

Por duket se kjo orë nuk do ta shohë dritën e ditës, të paktën tani për tani. Dhe nëse kjo do të ndodhë ndonjëherë është një pikëpyetje e madhe.

Sipas Bloomberg, Meta vendosi të ndërpresë punën e mëtejshme për këtë produkt. Me sa duket, kjo u ndikua nga fakti se në orë u siguruan dy kamera – pjesa e përparme (5MP) dhe vendosja e vështirë e pasme (12MP).

Bloomberg thotë se Meta dëshironte të përdorte elektromiografinë për të kthyer impulset elektrike nga nervat në komanda dixhitale (dhe t’i përdorte ato për të kontrolluar lojërat video ose botën virtuale). Por duket se është më e vështirë për t’u bërë nga sa mendonin, ndaj hoqën dorë nga projekti.

Pra, ora e Metës i bashkohet një serie projektesh harduerike të dështuara në Facebook (tani Meta).

Në Bloomberg, megjithatë, ata theksojnë se milionat e investuara në orën e Metinit mund të mos shkojnë dëm. Domethënë, ata supozohet se janë ende duke punuar në një pajisje të veshur që do të ishte një lloj kontrolluesi i realitetit të shtuar dhe do të kishte disa nga teknologjitë që u zhvilluan brenda një ore.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu