Youtube akuzohet për dështim të ndalimit të lidhjeve të rreme ‘live’ në emër të Elon Musk

0
Youtube akuzohet për dështim të ndalimit të lidhjeve të rreme ‘live’ në emër të Elon Musk
Gjigandi

Youtube po kritikohet për shkak të dështimit për ndalimin e transmetimit të video të rreme në emër të Elon Muskit nga kriminelët kibernetik, të cilët po mashtrojnë përdoruesit e këtij aplikacioni.

Kriminelë po i vjedhin llogaritë e përdoruesve dhe po i shfrytëzojnë ato video për promovimin e dhurimit të rremë të kriptomonedhave.

BBC News i zbuloi dhjetëra video transmetime në vetëm katër ditët e para, video transmetime të cilat shikoheshin nga dhjetëra mijëra persona.

Gjatë së martës Elon Musk tha se Youtube nuk po i ndalon

“reklamat mashtruese”.

Ndërsa në anën tjetër nga kompania e Youtube bënë të ditur se po i largojnë nga platforma kanalet të cilat i transmetojnë videot.

Për shumë muaj, video transmetimet i kanë tërhequr dhe mashtruar mijëra persona të cilët kriminelëve u dërguan kriptomonedha, të cilët menduan se do të fitojnë ndonjë dhuratë nga Elon Musk

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu