Tesla anulon tri ngjarje të qershorit “të punësimit në internet për Kinë”

0
11
Gjigandi

Tesla ka anuluar tre ngjarje online të punësimit për Kinë të planifikuara këtë muaj, zhvillimi më i fundit pasi shefi ekzekutiv Elon Musk kërcënoi me shkurtime të vendeve të punës në prodhuesin e makinave elektrike, duke thënë se ishte “me staf të tepërt” në disa zona.

Megjithatë, Musk nuk kishte komentuar në mënyrë specifike për stafin në Kinë, e cila prodhoi më shumë se gjysmën e automjeteve për prodhuesin e automjeteve në nivel global dhe kontribuoi një të katërtën e të ardhurave të saj në 2021, përcjell abc24.al.

Kompania anuloi tri ngjarjet për pozicionet në shitje, R&D dhe zinxhirin e saj të furnizimit të planifikuar fillimisht për 16, 23 dhe 30 qershor, njoftimet në aplikacionin e mesazheve WeChat treguan vonë të enjten, pa dhënë ndonjë arsye.

Tesla nuk iu përgjigj një kërkese të Reuters për koment.

Musk kishte thënë se ka një “ndjenjë super të keqe” për ekonominë, në një email të parë nga Reuters javën e kaluar.

Në një email tjetër drejtuar punonjësve të premten, Musk tha se Tesla do të zvogëlonte numrin e pagave me një të dhjetën, pasi ishte “i mbingarkuar në shumë fusha”.

Prodhimi në fabrikën e Tesla-s në Shangai u godit keq pasi “qendra tregtare kineze” filloi një bllokim dy-mujor Covid-19 në fund të marsit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu