Nuk do të jetë zyrtarisht verë derisa të keni shalqirin tuaj të parë në tavolinë.
Sidoqoftë, hera e fundit që mund të keni blerë blerë shalqirin tuaj të fundit mund të jetë viti i kaluar.
Ju kujtohet se si të zgjidhni një të mirë? A e keni ditur ndonjëherë vërtet?
Ka një proces të lehtë tre-hapësh që na ndihmon të zgjedhim shalqirin më të mirë.
Duhet një punë e vogël kërkuese për të zgjedhur një shalqi të mirë, por është e shpejtë dhe e lehtë.
E para: Shalqiri duhet të jetë i rëndë për nga madhësia e tij.
E dyta: Shikoni për njollën e verdhë, shalqinjtë zhvillojnë një njollë kur janë në tokë. Kur kjo ndarje është e verdhë kremoze, është i pjekur.
E treta: Prekni pjesën e poshtme të shalqirit. Një shalqi i pjekur do të ketë një tingull të thellë dhe lëngu do të ndjehet brenda tij.
Mënyra më e zgjuar për të prerë një shalqi, është ta ndani atë në copa me madhësi sa për ta kafshuar.