Dëmet që shkakton përdorimi i kokainës

0
8
Gjigandi

Kokaina është një drogë stimuluese i paligjshme që prek secilin person paksa ndryshe. Shumica e njerëzve ndiejnë një eufori të lartë dhe kanë sasi më të mëdha të energjisë. Kjo energji e rritur mund të bëjë që disa njerëz të ndihen më të aftë mendërisht dhe më të përqendruar, duke i bërë ata të jenë më produktivë se normalja. Sidoqoftë, të tjerët mund të ndihen më agresivë ose irritues. Efektet e tjera të mundshme përfshijnë të qenit më social, të ndjeheni më pak të uritur, të mos flini gjumë dhe të keni halucinacione.
Kur njerëzit përdorin kokainë, ata shpesh kanë efekte negative në shëndet. Shumë njerëz kanë probleme të zemrës, të tilla si rritja e rrahjeve të zemrës, ngritja e presionit të gjakut dhe sulmeve në zemër. Kokaina ndikon gjithashtu në shëndetin mendor të një personi, shpesh duke çuar në depresion, ankth dhe modele të ndryshuara të gjumit. Për më tepër, kur efektet e kokainës fillojnë të zhduken, njerëzit priren të përplasen. Ata zakonisht do të ndjehen të rraskapitur, depresivë, irritues dhe paranojakë.
Përveç këtyre efekteve, përdorimi i kokainës gjithashtu mund të dëmtojë sytë. Efektet e kokainës në sy variojnë nga gjëra të thjeshta që ndikojnë në shfaqjen e syrit, siç janë nxënësit e dilatuar, deri në kushte më serioze të syrit që ndikojnë në shikim. Njerëzit që besojnë se kokaina po ndikon në sytë e tyre duhet të vizitojnë një mjek syri për të kontrolluar dhe trajtuar dëmtimet.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu