Shkenca thotë, nuk jeni të rritur deri në moshën 24 vjeçare

0
Gjigandi

Sikur Piter Pan ne nuk duam të rritemi!

Në fakt, ne nuk jemi me të vërtetë të rritur deri në arritjen e moshës 24 vjeçare, tregojnë studimet e fundit.

Kjo për shkak se kaq shumë të rinj po vazhdojnë arsimimin e tyre për periudha më të gjata kohore dhe vonojnë martesën dhe prindërimin.

Përkufizimi për adoleshencën është aktualisht midis moshave 10 dhe 19 vjeçare, që shënon fillimin e pubertetit dhe fundin e perceptuar të rritjes biologjike.

Por, shkrimi në Lancet Child & Adolescent Health, nuk pajtohet. Shkencëtarët në Spitalin Mbretëror të Fëmijëve në Australi argumentojnë se koha duhet të ndryshohet, njoftoi gazeta e Telegrafit të Londrës.

Sot, çiftet mesatare martohen për herë të parë kur dhëndri është 32,5 vjeç dhe nusja është 30,6. Kjo është tetë vjet më vonë se sa ishte në vitet 1970.

Autori kryesor i studimit, Prof. Susan Sawyer, argumentoi se politikat që mbështesin të rinjtë duhet të shtrihen përtej adoleshencës.

Por të tjerë thanë se vetëm për shkak se të rinjtë ishin të pamartuar ose ende në arsim nuk nënkuptonin se nuk ishin të rritur. Dr. Jan Macvarish i Universitetit të Kent-it i tha BBC-së: “Nuk ka asgjë të paevitueshme që të infantilizosh rreth shpenzimit të viteve të hershme në arsimin e lartë ose eksperimentimin në botën e punës”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu