Shkatërrohet grupi kriminal në Itali, mes të arrestuarve edhe shqiptarë

0
Gjigandi

Policia italiane ka shkatërruar një organizatë kriminale që përfshinte shqiptarë dhe njëmaroken, të cilët synonin trafikun me shumicë të drogës për t’u rishitur në sheshet e shitjes me pakicë.

Policia e Shtetit, në kuadër të një aktiviteti të koordinuar nga magjistratët e Prokurorisë Publike të Milanos, mori urdhër për zbatimin e masave të sigurimit personal, nga të cilat 15 me burg dhe 2 me detyrim paraqitje në policinë gjyqësore kundër një grupi kriminal të përbërë nga shtetas shqiptarë dhe marokenë, përgjegjës për trafikun e drogës. Veprimtaria hetimore e kryer nga policët e Skuadrës Fluturuese, e cila filloi në shkurt të vitit 2021, kishte të bënte me fenomenin e shpërndarjes së drogës për konsumatorët në zona të ndryshme pyjore të qytetit dhe në brendësi të Milanos.

Hetimet
Nga hetimet u bë e mundur konstatimi i një grupi të vërtetë kriminal me strukturë nga lart-poshtë, dedikuar trafikut të sasive të mëdha të heroinës, por edhe kokainës dhe hashashit, që vinte nga jashtë për vendosje në treg të paligjshëm. E karakterizuar si një sipërmarrje e përbashkët midis një grupi shqiptar dhe një grupi maroken, rrjeti kriminal kishte si objektiv trafikun me shumicë të drogës për t’u rishitur me pakicë në sheshet e ndryshme të trafikut të drogës në Milano. Kjo për të arritur në krijimin e një marrëdhënieje që shkonte përtej kuptimit negociues, në një transferim të vetëm në favor të një obligacioni që lehtësonte kryerjen e të gjithë veprimtarisë kriminale.

Ndërmarrje e përbashkët kriminale
Grupi shqiptar ishte i pajisur me një organizim të vërtetë të përhershëm me ndarje rolesh: ata që ishin të ngarkuar me mbajtjen e kontakteve me furnitorët dhe klientët, si dhe marrjen e sasive të mëdha të heroinës direkt nga Shqipëria dhe Turqia. Rol të veçantë kishte dhe arkëtari i grupit ose personin përgjegjës për administrimin e të ardhurave që rrjedhin nga shitja e drogës dhe pagesën e tarifave mujore për anëtarët e shoqatës, oficeri i logjistikës që kujdesej për menaxhimin e mjeteve të nevojshme për transportin e drogës si dhe për të gjetur substancën prerëse për përgatitjen e heroinës. Mes të tjerash rol kishin dhe punëtorët që përgatisin heroinën para se të shitej, duke e përgatitur brenda një apartamenti të përdorur si laborator në Viale Umbria.

Nga ana tjetër, shtetasit afrikano-veriorë të cilët lëvizën për të siguruar furnizim të vazhdueshëm dhe pasi heroina përgatitej në laborator nga shqiptarët, e blinin atë në sasi të mëdha dhe e vendosnin në sheshe të pyllëzuara të tregtimit të drogës që ata menaxhonin, duke përfshirë pyllin Rogoredo, ku shitej me pakicë. Policia e Seksionit të 2-të të Skuadrës Fluturuese të Milanos arrestuan në flagrancë, duke sekuestruar gjithsej 25 kilogramë heroinë, 33 kg hashash, 134 gramë kokainë dhe gati 200 mijë euro cash si të ardhura të veprimtarisë së paligjshme.

RonaTyra

Droga dhe prostitucioni në biznesin e organizatave kriminale
Së fundi, hetimet nga Policia e Shtetit bënë të mundur konstatimin e kryerjes së paligjshme të shfrytëzimit dhe ndihmës për prostitucion ndaj dy prej të dyshuarve shqiptarë; të dy, në fakt, rezultuan se ishin “pronarët” e shumë vendndodhjeve, në zonën Lambrate të Milanos dhe në rrugën Provinciale 40 në Carpiano (MI), të cilat ua dhanë me qira shumë prostitutave, duke paguar një “tarifë mujore” që varionte nga 500 deri në 1000 euro.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu