Rezultatet/ Maturantët sot në protestë, ja si ministria e Arsimit korrigjoi në kohë rekord provimet me zgjedhje

0
40
Gjigandi

Këtë të hënë maturantët kanë paralajmëruar një proteste përpara Ministrisë së Arsimit, pasi pretendojnë se provimet e lëndëve me zgjedhje ishin me pyetje jashtë programit. Por pavarësisht paralajmërimit të tyre, vetëm një orë para protestës janë publikuar rezultatet.

Ndonëse maturantët ishin të pashpresë në rezultate, në provimin e biologjisë ndryshe nga ai i gjuhës shqipe 59 maturantë që janë vlerësuar me notën maksimale 10, ndërkohë që mesatarja e afro 6 mijë nxënësve të testuar është 7.74.

Abc24.al ju sjell në vëmendje statistikat e provimit me zgjedhje për çdo lënde:

Biologji

 • Mesatarja e provimit te biologjisë: 7.74
 • Me notë 10.00: 59
 • Me notë 4.00 (ngalës): 125
 • Totali i maturantëve që kanë bërë biologjinë: 5975

Ekonomi

 • Mesatarja e provimit të ekonomisë8.29
 • Me notë 10.00: 18
 • Me notë 4.00 (ngelës): 112
 • Totali i maturantëve që kanë bërë ekonominë: 7321

Fizikë

 • Mesatarja e provimit të fizikës : 8.42
 • Me notë 10.00: 44
 • Me notë 4.00 (ngelës): 33
 • Totali i maturantëve që kanë bërë fizikën: 1361

Qytetari dhe Psikologji

 • Mesatarja e provimit të qytetari e psikologji: 7.15
 • Me notë 10.00: 1
 • Me notë 4.00 (ngelës): 380
 • Totali i maturantëve që kanë bërë qytetarinë dhe psikologjinë: 9750

Filozofi dhe Sociologji

 • Mesatarja e provimit të filozofi dhe sociologji: 7.13
 • Me notë 10.00: 1
 • Me notë 4.00 (ngelës): 40
 • Totali i maturantëve që kanë bërë filozofinë dhe sociologjinë: 291

Gjeografi

 • Mesatarja e provimit të gjeografisë: 6.52
 • Me notë 10.00: 0
 • Me notë 4.00 (ngelës): 77
 • Totali i maturantëve që kanë bërë gjeografinë: 523

Kimi

Mesatarja e provimit të kimisë 8.57

Me notë 10.00: 5

Me notë 4.00 (ngeles): 2

Totali i maturantëve që kanë bërë kiminë: 160

Histori

 • Mesatarja e provimit të historisë:6.66
 • Me notë 10.00: 0
 • Me notë 4.00 (ngelës): 23
 • Totali i maturantëve që kanë bërë historinë: 233

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu