Pse disa prej nesh kanë frikë të shkojnë në pushime?

0
Gjigandi

Ka një paradoks rreth çështjes së pushimeve. Të gjithë e dimë se është e rëndësishme të largohemi periodikisht nga zyra.

Koha larg punës ju jep një shans për t’u çlodhur, për të reduktuar stresin, për të rinovuar lidhjet me familjen tuaj dhe për t’u larguar nga problemet me të cilat jeni përballur, në mënyrë që të mendoni për to ndryshe kur të ktheheni në zyrë.

Megjithatë, teksa pushimi afrohet, ne përgjithësisht e shikojmë atë me frikë. Ka shumë punë për të bërë! Ka projekte të reja që kanë filluar dhe të tjera që duhet të përfundojnë. Si mund ta kishim zgjedhur këtë javë të veçantë për të ikur? Mund të bëhet aq keq sa mund të mendoni dy herë përpara se të planifikoni një udhëtim tjetër.

Pse një pushim duket si një ide e mrekullueshme kur e planifikojmë për herë të parë, por duket gjithnjë e më shumë si një barrë sa më shumë që ai afrohet?

Gjithçka varet nga distanca

Gjatë 15 vjetëve të fundit, mjaft kërkime janë fokusuar në atë që Yaacov Trope dhe Nira Liberman e quajnë teoria e nivelit konstrual. Ideja është që sa më i largët të jetë një objekt ose ngjarje për ju, aq në mënyrë abstrakte mendoni për të.

Distanca mund t’i referohet distancës fizike, por mund të nënkuptojë gjithashtu distancën në dimensione të tjera si koha ose struktura shoqërore. Pra, një ngjarje që nuk do të ndodhë për gjashtë muaj është e largët, ndërsa një ngjarje që po ndodh në fund të kësaj jave është afër.

Abstraktiteti i referohet nivelit të detajeve që kapet në mendimet tuaja për objektin ose ngjarjen. Kur një pushim është larg, ju fokusoheni kryesisht në karakteristikat e përgjithshme, të tilla si “Këto pushime do të jenë shumë argëtuese”, “Mezi pres të ulem në plazh dhe të pushoj” ose “Më pëlqen të vizitoj vende të reja”. Në distancë, shumica e mendimeve tuaja përqendrohen në këto aspekte të dëshirueshme të udhëtimit.

Teksa pushimet afrohen, mendimet tuaja bëhen më specifike. Të gjitha detajet që ju nevojiten për të shkuar në udhëtim dalin në pah. Ju mendoni ta rinovoni pasaportën ose të rezervoni hapësirë ​​në një ekskursion. Gjithashtu filloni të mendoni se si ta strukturoni punën tuaj në mënyrë që të mund të largoheni. Merrni parasysh takimet që do të humbisni, ngjarjet që duhet të riplanifikohen dhe përgjegjësitë që duhet t’i transferohen dikujt tjetër.

Kur mendoni për numrin e ndryshimeve që duhet të bëhen për të akomoduar pushimet tuaja, filloni të pyesni veten pse keni pranuar ta bëni udhëtimin.

Për shkak se është vërtet e rëndësishme të largoheni, nuk duhet t’i shtoni stres pushimeve tuaja duke vënë në dyshim vendimin tuaj për t’u larguar. Kur ta rezervoni udhëtimin tuaj të ardhshëm, kujtojini vetes se si do të ndiheni teksa udhëtimi afrohet, duke imagjinuar se në të vërtetë ju është dashur të shkoni në udhëtim javën e ardhshme. Shikoni orarin tuaj dhe kuptoni se do të jeni të zënë pa marrë parasysh se kur vendosni të largoheni. Nëse është vërtet një problem, filloni të planifikoni më herët – rinovojeni pasaportën tuaj shumë më herët në kohë dhe rezervojeni atë ekskursion më shpejt.

Pastaj, mbani mend se e gjithë puna që ju mungon do t’ju presë kur të ktheheni. Nëse është e rëndësishme, dhe ju jeni personi që duhet ta bëni atë, ajo do të jetë aty në kthimin tuaj.

Më në fund, shikoni jetën tuaj gjatë pesë viteve të fundit. Sa javë të veçanta të jetës suaj mund të mbani mend? Shanset janë që shumica e gjërave që mbani mend përfshijnë ndryshime në rutinën tuaj në vend të biznesit si zakonisht. Udhëtimet tuaja, ngjarjet familjare dhe përvojat e reja janë ato që mbeten në kujtesë. Mos lejoni që të nxitimi i çmendur në javën e fundit para se të shkoni në pushime t’ju pengojë të bëni më shumë udhëtime në të ardhmen.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu