Para se të mendoni se gjithçka shkon keq, mbani mend këto gjëra

0
Gjigandi

Ka raste kur gjithçka duket se po shkon keq, ditë kur gjithçka duket se po ndërlikohet, ditë kur asgjë nuk mund të shkojë mirë. Jo vetëm kaq: shikojmë përreth dhe duket se të gjithë kanë pranuar që të na e bëjnë ditën edhe më të keqe.

Mos e merrni atë personale

Mos harroni se kjo nuk është një fyerje personale, universi nuk komploton kundër jush. Nuk bie shi vetëm për të të prishur ditën dhe punonjësi i zyrës në detyrë nuk është aty për të të ndërlikuar jetën, ndoshta sillet kështu me të gjithë.

Merrni atë në të cilën përqendroheni

Të gjithë kemi përjetuar situata ku zemërohemi dhe humbasim kontrollin. Por sa më shumë të përqendrohemi në këtë, aq më keq do të jetë. Mos harroni rregullin: gjithçka në të cilën përqendroheni do të rritet.

Pranoni që ju e shihni botën ashtu siç jeni, jo ashtu siç është

Ki parasysh se perceptimi yt kushtëzohet nga situata në të cilën ndodhesh. Nuk mund të pretendosh të jesh 100% objektiv, sepse përvojat tona të kaluara, shpresat dhe mbi të gjitha pritshmëritë tona, përcaktojnë kuptimin që u atribuojmë situatave në të cilat jetojmë.

Pranoni që ekuilibri juaj emocional është i panegociueshëm

A e dini se çdo diskutim i vogël dhe madje edhe episodet më të vogla të zemërimit që ne gëlltitim pa i treguar ato ndryshojnë koherencën tonë të zemrës? Dhe a e dini se një ritëm i parregullt i zemrës është një parashikues shumë i besueshëm i një ataku kardiak në të ardhmen?

Mos ia atribuoni kohët tuaja të këqija fatit të keq

Mos bini në grackën emocionale të “të menduarit magjik”, domethënë, mos ia atribuoni lidhjen e ngjarjeve të pafavorshme syve të këqij të llojeve të ndryshme.

Jepini vetes të drejtën për të gabuar

Në çdo rast, është praktikisht e pamundur të jesh i qetë dhe të buzëqeshësh gjatë gjithë kohës. Vetëkontrolli i tepërt mund të bëhet rraskapitës. Prandaj, mos u bëni gjyqtari juaj më i keq, jepini vetes mundësinë për të dështuar. Mos u ankoni për humbjen e kontrollit, përkundrazi, kërkoni shkaqet dhe nxirrni mësimin.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu