Ndaloni këto 10 gjëra nëse doni të jeni i lumtur

0
Gjigandi

Disa ndryshime të vogla në pikëpamjen tënde mund të jenë çelësi i lumturisë.

Vitin e kaluar, the Journal of Happiness Studies publikoi studime nga Michael Minkov dhe Michael Harris Bond të cilët pretendojnë se lumturia ka një përbërës gjenetik, disa njerëz janë të programuar të jenë më të lumtur. Por, kjo nuk do të thotë se nuk mund të ndryshosh një ditë të keqe. Varësisht gjeneve tua, ka disa mënyra të provuara për përmirësimin e lumturisë.

Ndaloni së bëri këto dhjetë gjëra dhe do të gjeni rrugën e një personi më të lumtur.

1. Strehimi në të kaluarën

Fokusimi i madh në ngjarje të kaluara nuk të lejon të jetosh në të tashmen ose të luftosh për të ardhmen. Ju nuk mund t’a ndryshoni të kaluarën dhe të fokusohesh në diçka pa zgjidhje sigurisht që do të të vendosë në disponim melankolik. Është më mirë të jetosh në të tashmen, dhe të drejtosh energjinë tënde në ato që mundesh dhe jo në ato që nuk mundesh.

2. Të jesh i vetëkënaqur

Është e rëndësishme të fokusoheni në ato që keni tani, por nuk mund të mbani lumturi të qëndrueshme duke menduar se çfarë dëshiron në të ardhmen dhe duke e vendosur themelin për të arritur atje. Varësisht se a është diçka e madhe si të punosh drejt një pune të re ose e vogël si fillimi i një hobi të ri, zgjerimi i aftësive tua do të mund të të dërgonte në mundësi të reja dhe emocionuese.

3. Kalimi i shumë orëve në media sociale

Studimi i fundit i University of Pittsburgh School of Medicine nxori në përfundim se përdorimi i mediave sociale dhe depresioni kanë lidhje simbiotike. Hulumtuesit cituan ato që të gjithë i dimë për mediet sociale, por nganjëherë harrojmë t’i pranojmë, njerëzit postojnë versionet e tyre më të mira online. Kjo dërgon në zili, dhe zilia në dëshpërim. Kujtohu që të gjithë bëjnë gjërat nën ritmin e tyre. Mbyllni ekranin dhe filloni të jetoni jetën, jo tërthorazi përmes të tjerëve.

4. Harrimi i kënaqësisë së kapërcimit

Mediet sociale shkaktojnë frikë nga kapërcimi. Në vend të kësaj, mendo për kënaqësinë e kapërcimit. Praktikoni vëmendjen, e cila është një gjendje mendore e të qenurit tërësisht i vetëdijshëm dhe i angazhuar në të tashmen. Të jesh i ndërgjegjshëm të dërgon drejt eksperimentimit të gjërave të reja dhe më e rëndësishmja, largon hutimet e panevojshme.

5. Mosvërejtja e kënaqësive të vogla

Mot i mirë. Një qenush i lezetshëm duke ardhur në drejtimin tënd. Një vrapim i mirë. Ka 24 orë në ditë, dhe gjatë asaj kohe, diçka e kënaqshme duhet të ndodhë, të paktën një minutë. Vlerëso gjërat e vogla në jetë.

6. Qëndrimi në divan

Ushtrimet për një kohë të gjatë janë lidhur me lumturinë. Kur bën ushtrime, truri yt lëshon endorfinë dhe monoamine. Këto kemikale të trurit ndihmojnë trurin të përballet me dhimbjen, stresin dhe me disa çrregullime mendore si ankthi. Ka një arsye se pse ‘’ lumturia e vrapimit’’ është bërë një term i njohur: Ushtrimet të bëjnë të ndihesh më mirë.

7. Lejimi i ngjarjeve të pakëndshme të ndikojnë në ditën tënde

Shumë shpesh, njerëzit zgjedhin të jenë nervoz. Gjërat e vogla na pengojnë, dhe ne lejojmë që ajo energji negative të depërtojë në tërë ditën tonë. Ngjarjet e pakëndshme i ndodhin gjithkujt. Zgjedh se cilat gjëra kanë me të vërtetë rëndësi për ty, dhe largohu nga gjërat të cilat nuk janë të rëndësishme. Nëse kalon më pak kohë duke u strehuar në mendime negative, ti e hap veten për pranimin e mendimeve pozitive.

8. Mbajtja e mërisë

Mëria është e lidhur me nervozën, lëndimin dhe ndjenjave negative drejt dikujt. Derisa e pranon se je fyer, mbajtja e këtyre emocioneve nuk ndihmon lumturinë. Në vend të kësaj, provo të falësh. Mendo se pse je lënduar. Bëhu i ndjeshëm ndaj atij personi, dhe nëse është e nevojshme, shpreh ndjenjat tua. Nëse të gjitha shkojnë mirë, ju të dy do të keni marrëdhënie më të thellë dhe mirëkuptim ndaj njëri tjetrit. Nëse jo, falni megjithatë.

9. Injorimi i marrëdhënieve

Në botën e sotme digjitale, të gjesh kohë për lidhje sy më sy është shumë e vështirë. Por për atë arsye, është shumë e nevojshme. Disa studime kanë dëshmuar se njerëzit me shokë nuk jetojnë vetëm jetë të përmbushura por ata gjithashtu shërohen nga sëmundjet më shpejt, ata kanë rrezik më të ulët nga disa sëmundje dhe mendojnë më pozitivisht sepse e dinë se kanë njerëz të cilët do ti mbështesin.

10. Të harrosh të gjesh kohë për gjërat që do

Cili është pasioni yt? Pa marrë parasysh se sa idiote, e vogël ose e vështirë, sigurohu që të gjesh kohë për të ushtruar aktivitetet të cilat të sjellin gëzim. Koha është gjithmonë esenciale në botën e sotme, por do të ndihesh si një lloj brejtësi duke vrapuar në një rrotë nëse nuk ndalon për një moment për të bërë gjërat që me të vërtetë i do.

Shumë shpesh, lumturia është zgjedhje. Por nuk është një zgjedhje e vështirë. Ka të bëjë me gjetjen e kohës për të menduar se çfarë ka me të vërtetë rëndësi dhe të ndjekësh atë varësisht se çfarë është.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu