Moti i keq/ Shkon në 1120 Ha sipërfaqja e përmbytur në Shkodër, bllokohet aksi Peshkopi-Lurë

0
Gjigandi

Situata e motit paraqitet e qetë në zonën e Kurbinit. Reshjet janë ndalur nga dita e djeshme dhe uji është tërhequr në gjithë territorin. Dy hidrovorët punojnë me kapacitet të plotë dhe nuk shfaqen probleme të energjisë elektrike.

Sa i përket, territorit të plotë të Qarkut Lezhë është përshkuar nga rreshjet e shiut me intensitet të ulët, ka pasur rreth 20 mm shi gjatë natës.

Kuota lumit Drin është në nivelin +1.0 m, nga +2.0 m që është kuota kritike, pra kemi një rënje të nivelit me rreth 0.30 m, nga gjendja e darkës) dhe ka tendencë për ulje pasi rrjeshjet e shiut momentalisht kanë intensitet të ulët, kurse kuota e lumit Mat vazhdon me  rritje të vogël, për shkak të shkarkimeve të H/C Ulëz e Shkopet, 220 m³/s, kurse nga Diga Qafë Mollë e H/C mbi lumen Fan është 153 m³/s, por pa krijuar problem, përshkak të gjerësisë së shtratit të lumit Mat.

Gjithashtu, në Qarkun e Dibrës situata është normalizuar. Gjatë natës janë ndërprerë reshjet dhe kanë nisur pas orës 8 të ditës së sotme. Në lartësinë mbi 800 metra mbi nivelin e detit ka prezencë të borës. Rrugët kombëtare janë të kalueshme pa probleme. Në pikën më të lartë të Rrugës së Arbrit, segmenti i baypasit të Qafës së Murrizit 1240 m, për momentin nuk ka rreshje dhe nuk shfaqen probleme.

Ndërsa aksi Peshkopi-Lurë është i pa kalueshëm pasi trashësia e borës kalon 20 cm në Lan Lurë. Aksi Ura e Çerenecit Librazhd kalimi normal deri në Klenjë, nga Klenja drejt Seblevës bëhet me zinxhirë. Deri në këto momente nuk ka zona të izoluara.

Union Contact

Ndërsa situata në Shkodër, në orën 08.00 të datës 21.01.2023 paraqitet si më poshtë:

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallekut) shënon kuotën 6.10 me një rënje prej 5 cm në orën 18.00 të datës 20.01.2023 (kuota max 7.50 m)

Niveli i Liqenit (hidrometri ura e Bunes) shënon 8.20 m me një rritje prej 5 cm në orën 18.00 të datës 20.01.2023 (kuota max 8.70 m).

Siperfaqja totale e përmbytur në Bashkinë Shkodër është 1120 Ha, e pandryshuar me oren 18.00 të datës 20.01.2023.

Njësia Administrative Ana e Malit 1100 Ha e pëmbytur.

Rruga e obotit ka prezencë uji 55 cm, e pandryshuar me orën 18.00 e datës 20.01.2023

Ujësjellësi Oblika 1 është jashtë funksionit. Në rrugën e Obotit po operon një mjet i kalueshmerisë së lartë së bashku me 4 forca të ushtrise.

Sa i përket, Qarkut Kukës, i gjithë territori është përfshirë nga reshje bore ku në Shishtavec shkon deri në 10 cm.

Nga informacioni i marrë nga terreni rezulton se:

  • Rrugët nacionale janë të qarkullueshme normalisht. Nga subjektet kontraktore po punohet gjatë gjithë kohës për pastrimin, kriposjen dhe mbajtjen funksionale të rrugëve që kanë kontratë.
  • Nga bashkitë Kukës Has dhe Tropojë nuk kemi raportime për ndonjë problematikë emergjente.
  • Rezervuaret janë në monitorim të vazhdueshëm në të gjithë Qarkun Kukës.

Furnizimi me energji elektrike është normal në gjithë territorin e Qarkut Kukës, përveç Nj.Ad Fierz, Bujan dhe Llugaj bashkia Tropojë. Nga grupet e punës të OSHEE-së po punohet për riparimin e rrjetit elektrik të dëmtuar.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu